25 Eylül 2024 Çarşamba

Lübnan'daki eylemlerde 42 kişi yaralandı

Lübnan'da geçen hafta yaşanan şiddetli patlamanın ardından başkent Beyrut'ta düzenlenen eylemlerde 42 kişi yaralandı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezindeki Şehitler Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve milletvekillerinin istifası talebiyle parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti.

Ekonomik krizinin yaşandığı ilk aylardan beri Meclis binasına açılan tüm yolların kapatıldığı demir ve beton bariyerleri aşmaya çalışan eylemcilere, polis ve askerler saldırdı.

Eylemciler, kendilerine karşı ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanan polis ve askerlere taşlarla karşılık verdi. Çatışma saatlerce sürdü.

Lübnan Kızılhaç Örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'un göbeğinde eylemciler ile polis arasında saatlerce süren çatışmada 42 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 32 yaralıya olay yerinde müdahale edildiği, diğer 10 yaralanın ise yakındaki hastanelere nakledildiği aktarıldı.

Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından 8 Ağustos'ta "Hesap Günü" sloganlarıyla başlayan protestolar, Başbakan Hassan Diyab'ın istifasını sunmasına rağmen erken seçim ve Cumhurbaşkanı Avn ile parlamentonun istifası talebiyle devam ediyor.