23 Eylül 2024 Pazartesi

Maden işçilerine sosyal medyadan destek

Hakları için direnen Somalı ve Ermenekli madenciler için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Madencilere oyuncu, yazar, yönetmen ve müzisyenlerin de aralarında olduğu binlerce kişi destek mesajı gönderdi. İşçiler, 16 Kasım Pazartesi Ankara'ya yürüyüşlerini sürdürecek.

Tazminat haklarını alabilmek için 12 Ekim'de Ankara'ya yürüyüşe başlayan Somalı ve Ermekli madenciler, görüşmelerden sonuç çıkmazsa yürüyüşe devam edeceklerini açıkladı. İşçilerin bekleyişi sürüyor.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Mücadelemizin yarattığı müzakere sürecinin sonuçlarını, muhatablarımızın ciddiyetine önem atfederek Gölmarmara'daki nöbet alanımızda madenci dikkatiyle beklemeye devam ediyoruz. 14 yıllık sabrımızın son tarihi 16 Kasım Pazartesi Saat 10.00'da Ankara istikametine yürüyeceğiz" denildi.

İşçilere destek için sosyal medyada "#MadenciyleYürüyorum" etiketiyle kampanya başlatıldı. "#MadenciyleYürüyorum"etkiketi, Twitter'da en çok paylaşım yapılan başlıklardan oldu. Madencilere, oyuncu, yazar, yönetmen, müzisyenlerin de aralarında olduğu binlerce kişi destek verdi.