9 Ekim 2024 Çarşamba

'Mahallemizin tek deprem toplanma alanına el konulmasını kabul etmiyoruz'

Teşvikiye Sakinleri, Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı Yerleşkesine toplu konut yapılmasını DAP Yapı Satış Ofisi önünde protesto etti.

Teşvikiye'de deprem toplanma arazisine DAP Yapı şirketi tarafından rezidans, AVM yapılmasına tepki gösteren mahalle halkı, "Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü kamusal bir alandır, bunu özel şirketlere satmak suçtur" dedi.

"Kepçeni çek, burası halkın malıdır halkın malı da satılamaz" pankartı açan Teşvikiye halkı, "Yaşam, deprem toplanma alanıma dokunma", "AVM değil deprem toplanma alanı" dövizleri taşıdı. Şişli'de bulunan DAP Yapı önünde yapılan eylemde, "Deprem toplanma alanıma dokunma", "Mahalllede DAP Yapı istemiyoruz" sloganları atıldı.

'BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Basın açıklamasını okuyan Selin Melek Aktan, Teşvikiye Sakinleri olarak Ağustos 202 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Şişli Belediyesine ruhsatın iptali için açmış oldukları davayı hatırlatarak, 25 Mayıs 2021 Salı günü saat 11.40'da İstanbul 8. Bölge İdare Mahkemesinde bu davanın ilk duruşmasının görüleceğini söyledi.  "Teşvikiye halkı yılacak ve haklı mücadelesinden vazgeçecek zannedenler yanılıyor" diyen Aktan, "Çevre Orman Tarım Bakanlığı gibi kurumlar ülkenin ağacını ormanını korumak için varken, bugün geldiğimiz noktada ise halk devlet aracılığıyla yapılan bu kıyımlara karşı dağını, taşını, ormanını, ağacını, deresini kısaca doğasını korumaya çalışıyor. Görüldüğü gibi her yer Kazdağları her yer İkizdere! Sadece Teşvikiye için değil ülkemiz için de bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Hepimiz eski bir semt olan Nişantaşı'nın daracık sokaklarında nasıl bir trafik keşmekeşi yaşandığını görüyoruz. Bu proje nedeniyle şu sokaklarda katlanarak büyüyecek kaosu tahmin edebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

'MAHALLEMİZİN TEK DEPREM TOPLANMA ALANINA EL KONULMASINI KABUL ETMİYORUZ'
DAP Yapı şirketinin 50 yıl sonra bile bu semte değer katacak binalar yapacaklarını iddia ettiklerine dikkat çeken Aktan, "İnsan aklıyla alay edercesine yok edilen bir korunun üzerine inşa edilerek 'Nişantaşı Koru Evleri' adıyla pazarlanan bu proje semtimizi yaşatacak değil, aksine havası suyu btonu trafiği ile semtimizi yok edecek bir projedir. Teşvikiyeliler olarak doğayı hunharca tahrip eden ve rant uğruna yeşili griye çeviren bu tarz yanlış alandaki yanlış projelere 'hayır' diyoruz. Mahallemizin tek deprem toplanma alanına el konulmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Aktan, son olarak yarın görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulunarak, "Destek vermek amacıyla gelmek isteyenler için Nilüfer Hatun İlkokulu önünde saat 10'da araçlar kalkacaktır. Daha yaşanabilir  bir dünya için doğamıza sahip çıkmak üzere mücadeleden vazgeçmiyor, yola devam ediyoruz" diye konuştu.