23 Eylül 2024 Pazartesi

Mahkeme, çocuğa cinsel istismarda bulunan sanığı akladı

Kilis'te iki yıl boyunca bir çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan 12 gün tutukluluk ardından tahliye edilen Mehmet Arzık'ın karar duruşması görüldü. Arzık, çocuğun zamanında şikayet etmediği iddiasıyla davayı düşürdü. 

Kilis'te iki yıl boyunca çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Mehmet Arzık'ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, davanın düşmesine karar verdi, dosya avukatı, "25 yıllık ceza avukatıyım, sanığı bu kadar koruyan bir heyet görmedim" dedi.

SADECE 12 GÜN TUTUKLU KALDI
Mehmet Arzık isimli erkeğin, 2 yıl boyunca bir çocuğa yönelik tecavüzü, çocuğun hamile kalmasının ardından ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkması sonrası aile şikayette bulunmuş, fail Mehmet Arzık gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 12 günlük tutukluluğun ardından tahliye edilen fail hakkında "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan açılan davanın karar duruşması dün görüldü.

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı mütalaasını sundu. Şikayetin geç yapılmasını gerekçe gösteren savcı, davanın düşmesini talep etti. Savcı, fail hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma olduğu ve ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini belirtti.

Savcının talebini dikkate alan mahkeme heyeti, davanın düşürülmesine karar verdi.

'ZAMANINDA ŞİKAYET ETMEDİN' İDDİASIYLA DAVA DÜŞÜRÜLDÜ
Antep Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen itiraz davasının sonuçlanmamış olmasına rağmen sanık Mehmet Arzık hakkında beraat kararı verildiğini belirten dosya avukatı İbrahim Demircioğlu, "Bu çocuk sürekli tehdit ediliyordu ve korkuyordu. Doğum yaptıktan sonra hemen şikayet etti. Kilis savcısı, mahkemesi, Sulh Ceza Hakimliği görmedi. Sadece Asliye Ceza Mahkemesi çocuğa dönük cinsel istismarı gördü ama bu dosya yargının önüne dahi getirilip tartışılmıyor. Dosyanın yargının önüne getirilen kısmı içinde 'Zamanında şikayet etmedin' diyerek davayı düşürüyorlar. Karşımızda sürekli tehdit edilen bir çocuk var. 25 yıllık ceza avukatıyım, sanığı bu kadar koruyan bir heyet görmedim" dedi. Demircioğlu ayrıca, davanın düşürülmesini Antep Bölge Mahkemesi ve İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacağını, sanık Mehmet Arzık'ın "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" dosyasında takipsizlik kararı verilmesine ilişkin de savcılık tarafından "takipsizlik" kararının kaldırılması için görüşeceğini ve dosyanın doğru bir temelde açılmasını talep edeceğini kaydetti.