24 Eylül 2024 Salı

Mahkeme faşist Sütçü'nun tutuklanma talebini yine reddetti

HDP Bahçelievler İlçe Örgütüne yönelik  silahlı saldırı düzenleyen ırkçı faşist Sütçü'nün yargılandığı davada, tanık beyanına rağmen mahkeme yine tutuklama talebini reddetti. Duruşma ocak ayına ertelendi.  

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırılar sürerken, yargı saldırıyı gerçekleşen kişileri korumaya devam ediyor. 28 Aralık günü partinin Bahçelievler ilçe örgütüne silahlı saldırı düzenleyen faşist Muhammed Eren Sürtçü'nün "silahla tehdit", "hakaret" ve "silahla yaralamaya teşebbüs" suçlamalarıyla süren davanın 3. duruşması görüldü. Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi Sütçü'nün tutuklanması talebini reddetti.

Olay sırasında parti binasında bulunan İsmail Günay, Sütçü'nün "Gebereceksiniz, öleceksiniz. Birazdan İstanbul benden bahsedecek. Buradan 3 ceset çıkacak" tehdidinde bulunduğunu, silahın tetiğine bastığını fakat ateş almadığını hatırlattı. Şikayetçi olan Günay, davaya katılmak istediğini ekledi.

Ardından söz alan sanık Sütçü, Günay'ın beyanlarını kabul etmeyerek, kimseyi tehdit etmediğini ve silah doğrultmadığını iddia etti.

Saldırıda yaralananların avukatları ise, Sütçü'nün saldırıyı planlı bir şekilde yaptığını ve tutuklu yargılanmasını talep etti. Avukatlar, ayrıca tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Kürşat Arslan ve İbrahim Vural hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Sütçü'nün avukatları da tutuksuz yargılanmanın devamını ve müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sütçü'nün duruşmalardan vareste tutulması yönündeki talebi reddetti. Arslan ve Vural hakkına suç duyurusunda bulunulması talebinin tanıkların dinlenmesinden sonra değerlendirilmesine karar verildi. Sütçü'nün tutuklu yargılanması yönündeki talep de reddedildi. Duruşma 24 Ocak 2024'e ertelendi.