24 Eylül 2024 Salı

Marmara Hapishanesi'nde çamurlu, pis su akıyor

Marmara Kapalı Hapishanesi'nde yaklaşık 1 aydır çeşmelerden kahverengi ve pas/metal kokulu su akıyor. Tutsakların dilekçelerine rağmen önlem almayan hapishane idaresi konunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na taşınmasının ardından harekete geçti.

Marmara Kapalı Hapishanesi'nde (eski Silivri 9 Nolu) çeşmeden 1 aydır pis su akıyor. Kahverengi, çamur gibi, pas ve metal kokulu suyun sağlıklarını tehdit ettiğine dikkat çeken siyasi tutsaklar, suyun temizlenmesi için hiçbir şey yapmayan hapishane idaresine tepki gösterdi.

Suyun temizlenmesi için dilekçe yazan siyasi tutsakların talebine hapishane idaresi kulak tıkadı. İdare, siyasi tutsakların konuyu Adalet Bakanlığı, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Silivri Cumhuriyet Savcılığının gündemine taşımasının ardından harekete geçti.

Tutsaklar suyun incelenmesini istedi ve sağlıklarını tehdit edecek düzeyde kirli su akmasına karşı önlem almayan hapishane idaresi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Siyasi tutsakların başvurularının ardından harekete geçen hapishane idaresi tek tek hücreleri gezerek suyun berraklığını kontrol etmekle yetindi. Suyun temizlenmesi için nasıl bir çalışma yapıldığına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen siyasi tutsaklar, pas/metal kokusunun devam ettiğini bildirdi.

YEMEKLER AZ VE KALİTESİZ
Siyasi tutsaklar hapishane yemeklerinin kötü olduğunu ve az geldiğini de aktardı. Tutsaklar yemeklerinin kalitesinin ve miktarının artırılması yönündeki taleplerini de Adalet Bakanlığı'na taşıdı.