23 Eylül 2024 Pazartesi

MÇD: Bu saldırı Sultangazi'de mücadeleyi sürdürenlere yapılmıştır

Üyeleri Ali Asker Akkoç'un çetelerin silahlı saldırısına uğramasına tepki gösteren Munzur Çevre Derneği, "Saldırıyı kınıyor ve Sultangazi halkını, demokrasi güçlerini çetelere ve yozlaşmaya karşı ortak örgütlü mücadeleye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Munzur Çevre Derneği (MÇD), sabah saatlerinde Gazi Mahallesinde çetelerin silahlı saldırısına uğrayarak hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan üyesi Ali Asker Akkoç hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üyemiz Ali Asker Akkoç yaşamını sürdürdüğü Sultangazi ilçesinde demokratik kitle örgütlerinin çetelere ve yozlaşmaya karşı sürdürdükleri mücadeleye aktif olarak katılan, dost ve kardeş kurumlarla dayanışmada bulunacak şekilde yaşamını sürdürmektedir. En ufak hak arama eylemlerine topyekun saldıran kolluk güçlerinin en yoğun bulundukları Sultangazi'de silahlı çete saldırısı gerçekleşiyor. Üstelik karakolun bir adım ötesinde. Bu tesadüf değildir! Aksine çete-devlet iş birliğinin ispatı niteliğindedir! Ali Asker Akkoç arkadaşımıza yönelik bu saldırı özünde Sultangazi ilçesinde demokratik mücadele sürdürenlere yapılmıştır. Saldırıyı kınıyor ve Sultangazi halkını, demokrasi güçlerini çetelere ve yozlaşmaya karşı ortak örgütlü mücadeleye çağırıyoruz."