23 Eylül 2024 Pazartesi

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu: Gerekirse İmralı'ya gideriz

HEDEP milletvekillerinin PKK lideri Abdullah Öcalan'a dair başvurusuna yanıt veren Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, "uygun görülmesi" durumunda İmralı Hapishanesinin ziyaret edileceğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) milletvekilleri, İmralı Hapishanesinde ağır tecrit altında ttuulan ve 33 aydır kendisinden haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan'a dair 16 Kasım günü Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na (İHİK) başvuruda bulundu.

İmralı'da mutlak tecridin sürdüğü, hapishanenin İHİK'e dahi kapalı olduğu belirtilen başvuruda, İmralı Hapishanesinin bir an önce ziyaret edilmesi, aile, avukat ve bir siyasi heyetin ziyaretinin örgütlenmesi gerektiği kaydedildi.

Başvuruya bugün yanıt veren İHİK, İmralı Hapishanesine ilişkin Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden bilgi talep edildiğini belirtti.

Komisyon, İmralı'nın yerinde incelemesi talebine dair ise, "Söz konusu şikayetleriniz hakkında Komisyonumuz bünyesinde kurulan 'Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu' tarafından yerinde inceleme yapılması, heyet halinde görev yapan Alt Komisyon tarafından uygun görülmesi durumunda mümkün olduğundan başvurunuz, gereği yapılmak üzere komisyon kayıtlarına alınmıştır" denilerek, net bir yanıt verilmemiş oldu.