25 Eylül 2024 Çarşamba

Menzil'de ölümün bedeli kan parası!

Menzil cemaatine ait "Nazar Çiftliği"nde 2018 yılında Suriyeli iki çocuk katedildi, yargılanan çiftliğin resmi sahibi olan Menzil mensubu Rayhan Tülek ile onun işlerini yürüten Mehmet Değiş ve Semerkand Vakfının Konya Şubesinin müdürü Bekir Başpınar 60 bin 700 TL adli para cezasına çarptırıldı, 24 takside bölündü. Başpınar, "Ödemelerimizi yaptık konu kapandı" dedi.

Tarikatlarda çocuğa yönelik istismar ve çocuk katliamları sürüyor. Urfa'da Menzil cemaatine bağlı kaçak kuran kursunda "okuyan", kurstan defalarca kaçan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın kursun yakınlardaki bir ahırda şüpheli şekilde yaşamını yitirmesinin ardından Birgün'den İsmail Arı, Menzil'de yaşanan başka bir çocuk katliamını ortaya çıkardı.

Arı'nın haberine göre, Konya'nın Karatay ilçesi Akbaş mahallesinde Menzil cemaatine ait "Nazar Çiftliği"nde Suriyeli iki çocuk katledildi, sorumlular bir miktar ödeme yaptı ve olayın üstü kapandı.

İKİ ÇOCUK FECİ ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETTİ
21 Aralık 2018 günü traktöre bağlı yem karma makinesine kapılan Suriyeli 2 yaşındaki Selin ve 3 yaşındaki Mehmed olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti.

ANADOLU AJANSI MENZİL CEMAATİNİ GİZLEDİ
Çocuk katliamını haberleştirerek abonelerine servis eden Anadolu Ajansı, çiftliğin Menzil cemaatine ait olduğunu belirtmedi.

Çocukların katledilmesinin ardından şüpheliler hakkında "Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan Konya Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bilirkişi raporunda, traktör ile yem karma makinasına bağlandığı yerde yaklaşmayı önleyici herhangi bir korumalığın bulunmadığı, çevrede herhangi bir uyarı ikaz levha ve işaretlerinin bulunmadığı belirtildi.

ÇOCUKLARIN CANI 24 TAKSİTLE 60 BİN
Mahkeme çiftliğin resmi sahibi olan Menzil mensubu Rayhan Tülek ile onun işlerini yürüten Mehmet Değiş ve Semerkand Vakfının Konya Şubesinin müdürü de olan Bekir Başpınar'ı toplamda 60 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı. Üç kişiye "Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan verilen para cezası 20 ile 24 taksitlere bölündü.

AİLE TALİ KUSURLU BULUNDU
Yargılama sürecinde ifadelerine başvurulan baba Hasan Ramazan ve anne Döne Abid, maddi ve manevi olarak zararlarının karşılandıklarını ileri sürerek şüphelilerden şikayetçi olmadı. Tali kusurlu bulunan anne ve babaya ise "Çocuklarını kaybetmeleri ve olay sebebiyle derin üzüntü yaşamaları" nedeniyle herhangi bir ceza verilmedi.

BAŞPINAR: ÖDEMELERİMİZİ YAPTIK OLAY KAPANDI
Menzilin Konya sorumlularından olduğu belirtilen, Semerkand Vakfının Konya Şubesinin de müdürü olan ve iki çocuğun yaşamını yitirdiği katliam nedeniyle yargılanan Bekir Başpınar'a BirGün ulaştı. Başpınar, "Bu konuyla ilgili bir şey kalmadı. Dava açıldı, ödemelerimizi yaptık, olay kapatıldı. Süreç bitti, bu konuyla ilgili bilgi vermiyoruz" dedi.

ÇİFTLİĞİN SORUMLULARINDAN BAYRAMOĞLU FAKÜLTEYE DEKAN OLARAK ATANDI
Diğer yandan iddiaya göre cemaatin yapılanmasında, çiftliğin sorumlularından olan ve Semerkand Vakfının Konya Şubesi yöneticisi Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu da bu olaydan bir süre sonra Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesine dekan oldu. Bayramoğlu, geçen Şubat ayına kadar dekanlığa devam etti.

DEFALARCA ŞİKAYET EDİLDİ AMA JANDARMA İLGİLENMEDİ
Çiftliğin bulunduğu köy ile çevresindeki köylerde yaşayanlar ise cemaati defalarca jandarmaya şikayet ettiklerini ancak bir önlem alınmadığını ifade etti. Cemaatten rahatsız olduklarını ifade eden yöre halkı, "Jandarmaya buraya kalabalık gruplar geliyor gidiyor. Emekli polis, asker olduğunu söyleyenler de gelip gidiyor. Yabancı insanlar var 'burada ne oluyor bakın' dedik ama jandarma umursamadı. Jandarma umursadığı için de bir süre sonra biz de şikayet etmeyi bıraktı. Bir üniversite hocası ilgileniyordu bu çiftlikle" dedi.