25 Eylül 2024 Çarşamba

Merkez Bankası ile BB arasındaki toplantı faiz kararı sonrasına ertelendi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın bugün Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla gerçekleştirmesi beklenen toplantısı, faiz kararının bir gün sonrasına ertelendi. Toplantı 23 Haziran Cuma günü yapılacak. İktidarın kalemşörlerinden Selvi de, Merkez Bankası'nın perşembe günkü toplantısında "ciddi oranda bir faiz artışı" olacağını söyledi.

Merkez Bankasının bugün bankalarla yapacağı toplantı 23 Haziran Cuma gününe ertelendi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın katılımıyla yapılması beklenen toplantı, perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısının sonrasına kalmış oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 16 Haziran Cuma günü, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile gerçekleştirdiği toplantılarda, ekonomik programın ayrıntıları ve gelecek politikalara ilişkin önemli konular ele alınmıştı.

Toplantıda, yeni faiz kararı, izlenecek politikalara ilişkin beklenti ile bankacılık sektörünün Bakan Mehmet Şimşek'e dile getirdiği sorunların teknik boyutlarının ele alınması bekleniyor.

SELVİ: PERŞEMBE GÜNÜ CİDDİ ORANDA BİR FAİZ ARTIŞI OLACAK
İktidarın kalemşörlerinden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın "Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası ile atacağı adımları kabullendik" açıklamasını değerlendirdiği yazısında, Merkez Bankasının perşembe günkü toplantısında 'ciddi oranda bir faiz artışı' olacağını belirtti. Selvi, "Perşembe günü faiz artırımı bekliyorum. Ayrıca hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımı yapılması gerektiğine inanıyorum. Hatta piyasalara bir mesaj olması açısından önden yüklemeli bir faiz oranı da olabilir. Ama bir anda yüzde 20'leri, yüzde 25'leri öngörmüyorum" diye yazdı.