20 Eylül 2024 Cuma

Mersin'de sağlıkta şiddet protesto edildi

Mersin'de sağlık örgütleri, çalıştığı hastanede silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Dr. Fikret Hacıosman'ı andı, "Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunulan yasa teklifinin ivedilikle yaşama geçirilmeli" dedi.
Mersin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Mersin Şubesi, Mersin Sağlık Hakkı Meclisi, İstanbul'da hastasının saldırısı sonucu hayatın kaybeden Dr. Fikret Hacıosman ile ilgili Mersin Toros Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.
 
Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen'in okuduğu basın açıklamasında İstanbul'da çalıştığı özel hastanede 2 Ekim Salı günü eski hastasının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman anıldı.
 
Sağlıkta şiddet dalgasının azalmak bir yana, hızlanıp yaygınlaştığını belirten Antmen, TBMM ve Sağlık Bakanlığı'nın konuya duyarsızlığını eleştirdi. Daha önce pek çok kez sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Antmen, yetkilileri göreve çağırdı.
 
Antmen, "Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebini tekrarlayan Antmen "Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi de yineliyoruz" dedi. Antmen, sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunulan yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesi beklentisi ile basın açıklamasını sonlandırdı.