8 Ekim 2024 Salı

Metin Lokumcu davasına katılım çağrısı

Dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ı protesto eyleminde, Metin Lokumcu'nun polisin kullandığı kimyasal gazlar sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin davanın ikinci duruşması 28 Haziran Pazartesi günü görülecek. Aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda kişi duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde dönemin Başbakan'ı Tayyip Erdoğan'ı protesto eyleminde, Erdoğan'ın talimatıyla kullanılan kimyasal gazlardan yaşamını yitiren Metin Lokumcu ile ilgili davanın ikinci duruşması 28 Haziran Pazartesi günü görülecek. Dava öncesinde aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda kişi duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Metin Lokumcu'nun katledilmesinin üzerinden geçen yıllarda yargılama başlatılmazken, ailesi ve avukatlarının çabaları sonucu 10 yıl sonra dava süreci başladı. Dava Trabzon'a kaçırılarak yargılama baskı altına alınmaya çalışılırken 21 Nisan günü görülen duruşmaya çok sayıda kişi sahip çıktı.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 28 Haziran günü görülecek ikinci duruşma öncesinde sanatçılar Tülin Özen, Elit İşcan, Timur Acar, Mert Fırat, Onur Ünsal, özsavunmasını uyguladığı için uzun yıllar hapishanede tutulan Yasemin Çakal, akademisyen Meral Camcı, İkizdere direnişçileri, Gezi direnişi davasından yargılanan Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal ve maden şirketi tarafından öldürülen yaşam alanı savunucuları Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun kızları Emine Büyüknohutçu, yayımladıkları videolarla davaya katılım çağrısında bulundu.