1 Ekim 2024 Salı

MKGP: Ayşe Güney bir an önce serbest bırakılsın

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), yaptığı yazılı açıklamada Jinnews editörü olan Ayşe Güney'in bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Jinnews editörü olan Ayşe Güney bu sabah gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'de özgür basına yönelik baskılara her geçen gün bir yenisinin daha eklendiği ifade edilen açıklamada, "Neredeyse her siyasi operasyonda gazeteciler hedef haline getirilerek gözaltına alınıyor. Gazetecilere dönük baskıların sonuncusu da bugün gerçekleşti. Platform sözcümüz Ayşe Güney sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Aynı zamanda kadın haber ajansı Jinnews editörü olan Ayşe Güney'in gözaltına alınmasıyla kadın gazetecilerin hedef haline geldiğine bir kez daha tanıklık ediyoruz. Gazetecilik dün suç olmadığı gibi bugün de suç değildir, yarın da suç olmayacaktır" diye belirtildi.

Hakikati yazan gazetecilerin baskılara boyun eğmeyeceği vurgulanan açıklamada, "Erkek-devlet şiddetini teşhir ederken, bu sistematik ve politika haline gelmiş şiddete karşı mücadele eden kadınların sözünü duyurma ilkemizden de geri adım atmayacağız" diye kaydedildi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Gerçekleri yazma mücadelesini sürdüren gazetecilere yönelik gözaltıları ve baskıları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyor ve özgür basının susmayacağını belirtiyoruz. Baskı ve saldırı altında mesleğini yapmaya devam eden tüm özgür basın çalışanları ile dayanışacağımızın ve yanlarında olduğumuzun altını çiziyoruz. Gazetecilik suç değildir! Ayşe Güney bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.