2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP Kürdistan: Birleşik devrim mücadelesinin şehidi Koray Aspir ölümsüzdür

28 Ağustos 2020 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve aynı zamanda HBDH savaşçısı olan Koray Aspir'e ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan Örgütü, "Koray Aspir yoldaş Erdal'dan aldığı kızıl bayrağı düşmanın kalbine saplayan sayısız neferlerimizden biri oldu" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, 28 Ağustos 2020 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve aynı zamanda HBDH savaşçısı olan Koray Aspir'e ilişkin açıklama yaptı.

"Kürdistan ve halkların birleşik devrim mücadelesinin şehidi Koray Aspir yoldaş ölümsüzdür" başlıklı açıklamada, "Koray Aspir yoldaş gerçek anlamda devrimci değerleri kişiliğinde ve mücadelesinde pratikleştiren, özümseyen ve içselleştiren bir yoldaştı. Kürt halkından, kadınlardan işçi sınıfından ve bütün ezilenlerden yana faşizme, işgalciliğe, sömürgeciliğe, sömürüye ve erkek egemen sisteme karşı sarsılmaz bir inanca ve eylem gücüne sahipti. Yoldaşı tanıyanlar söz ve eylemin cisimleşmiş en sade, en tutarlı, en devrimci, en militan halini tereddütsüzce görürlerdi" diye belirtti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Kürt halkının yiğit bir neferiydi. Öğrenci gençlik cephesinde verdiği devrimci mücadelesini Rojava ve Başur Kürdistan'ında gerilla düzeyine taşıdı.

"Koray Aspir yoldaş, düşmana karşı sınıf bilincini en doruklara çıkartan ve aynı güçle düşmanın üzerine yürüyen bir gerillaydı. O, düşmandan hesap sormanın silahlı mücadeleden geçtiğinin bilinciyle yönünü Karadeniz'e çevirdi. O, sömürge boyunduruğundaki Kürt halkının özgürlüğünün ve Birleşik Devrimimizin silahlı mücadeleyle başarıya ulaşacağına sarsılmaz bir inançla bağlıydı. Ve bu nedenle Rojava'dan, Bakur Kürdistan'ına, oradan Karadeniz'e elde silah sömürgeci ve işgalci faşist Türk devletine karşı en önde ve büyük bir inançla, bağlılıkla, kararlılıkla savaştı. Sömürgeci faşist Türk devletine karşı sadece Kürdistan'da savaşmanın yetmeyeceğinin de bilincindeydi, savaşın Türkiye'nin her tarafına yayılması gerektiğini biliyordu. Bundan dolayıdır ki partimizin savaşı Karadeniz'e taşıma kararının öncü militanlarından birisi oldu.

"Sömürgeci işgalci faşist Türk devleti ve AKP-MHP iktidarı Kürdistan'ın her parçasında tam anlamıyla soykırımcı bir savaş yürütüyor. Gerillaya, halka, doğaya, kültüre kısacası Kürdistan'a ait ne varsa topyekûn yok etmek istiyor. Faşist Türk ordusu Kürdistan'da katliamcıdır, tecavüzcüdür, işgalcidir, soykırımcıdır. Sömürgeci işgalci faşist Türk devletinin bütün kurumları ve düzen içi bütün partileri AKP-MHP faşist iktidarının arkasında saf tutmuşlardır. AKP-MHP faşist bloğu Kürdistan'da her türlü kirli yöntemi kullanarak Kürt halkını ve onun özgürlük mücadelesini ezebileceğini ve teslim alabileceğini sanmaktadır. Saray diktatörü ve Nazi bozuntusu Süleyman Soylu ve Akar Kürdistan'da yürütülen bu soykırımcı politikanın alçakça uygulayanların başında gelmektedir.

"AKP-MHP faşist iktidarı Türkiye'de de işçilere emekçilere, devrimcilere, komünistlere ve kendisine karşı direnen bütün her kese karşı aynı politikayı yürütmektedir. İşkenceler, tecavüzler, kaçırmalar, tutuklamalar, ajanlık dayatmaları faşist Türk devletinin rutin politikaları olmuştur. Faşizmin zindanları zulme karşı direnenlerle dolup taşmaktadır.

"Kadına karşı özel bir politika uygulayan AKP-MHP faşizmi özellikle Kürdistan'da direnişin sembolü ve öncüsü olan kadınlara özel savaş politikası ile saldırmaktadır. Türkiye'de de kadınlar, politik İslamcı ve Türkçü-faşist AKP-MHP kliğine karşı en ön saflarda kavgaya tutuşmuştur. Bundandır ki her iki cephede de kadınlar faşist Türk devletinin ve onların Nazi artıklarının hedefi haline getiriliyorlar.

"Neo Osmanlıcılık hayalleri peşinde koşan ve alan genişletmek isteyen faşist Türk devleti Ortadoğu'da, Akdeniz'de ezilen halklar ve emekçiler için büyük bir tehlike haline gelmiştir. Türk devleti bölgesel yayılmacı politikaları uygularken savaş çığırtkanlığı yapmakta ve halkları, ezilenleri, emekçileri gerici, faşist, işgalci, sömürgeci savaşın parçası haline getirmeye çalışmaktadır.

"Özellikle son dönemlerde gerillaya karşı tekniği kullanarak amacına ulaşacağını sanmaktadır. Şu bilinmelidir ki hakikatin, adaletin, özgürlüğün, eşitliğin mücadelesinin önünde şimdiye kadar hiçbir güç sonuç alamadı. Egemenler, zalimler, diktatörler, zorbalar, bezirganlar, soykırımcılar tarihin her döneminde her türlü tekniği kullandılar ama bütün ezilenlerin özgürlük yürüyüşünü sonlandıramadılar.

"Koray Aspir yoldaş Erdal'dan aldığı kızıl bayrağı düşmanın kalbine saplayan sayısız neferlerimizden biri oldu.

"Koray Aspir yoldaş faşist Türk devletinin bütün katliamcı ve soykırımcı politikalarına karşı elde silah dövüşerek özgürlük mücadelesinin kızıl meşalesi oldu.

"Koray Aspir yoldaş faşist Türk devletinin AKP-MHP iktidarının devrimcileri bitiremeyeceklerini tam aksine halk düşmanlarının günlerinin sayılı olduğunu gösterdi.

"Koray Aspir yoldaş adanmış, fedai devrimciliğin nişanesi oldu.
"Koray Aspir yoldaş Birleşik Devrimimizin kızıl yıldızı oldu.
"Koray Aspir yoldaş yürünecek yolu gösterdi bizlere.
"Sömürgeci, işgalci, faşist politik İslamcı saray diktatörlüğüne karşı Koray Aspir yoldaşın devrimciliğini, yaşamını, ideallerini, yaşatacağız ve ant olsun ki mücadelemizi zaferle taçlandıracağız."