2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP Kürdistan: Kölelik duvarlarını yıkmak için güçlerimizi birleştirelim

Şengal ve Rojava sınırına 250 km uzunluğunda duvar örülmek istenmesine ilişkin açıklama yapan MLKP Kürdistan Örgütü, "Kölelik duvarlarını yapanların üstüne yıkmak için güçlerimizi birleştirelim. Kürdistanımızı yeniden ve yeniden bölen sömürgecilerin ve onların işbirlikçilerinin hendek ve duvarlarını ortadan kaldıralım" çağrısında bulundu.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, Şengal ile Rojava sınırına 250 km uzunluğunda duvar örülmesine tepki gösterdi, "kölelik duvarına hayır" diyerek mücadele etme çağrısında bulundu.

Sömürgeci Türk devleti ve KDP işbirliğiyle Irak hükümeti tarafından örülen kölelik duvarının emperyalist ABD tarafından organize edildiği vurgulanan MLKP Kürdistan Örgütü açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Irak hükümeti duvarın IŞİD'in saldırılarını engellemek amacı ile inşa edildiğini ileri sürüyor. Bu gerçek amacı gizlemeye dönük bir yalandır. 2014'de IŞİD Şengal'e saldırarak soykırıma giriştiğinde yardımlarına ilk koşanlar arasında Rojava savunma güçleri vardı. Şengallilerin katliamdan kurtulmak için gidebilecekleri tek yer Rojava'ydı. Irak hükümeti, KDP ve Türk devleti ABD'nin himayesinde Êzîdî halkımızı kuşatmaya alarak köleleştirme amacındadırlar. Rojava ile Şengal'in bağını keserek Êzîdî halkımızın direniş iradesini ve azmini kırmayı hedefliyorlar. Êzîdî halkımızın devrimci demokratik özyönetimini ortadan kaldırarak Şengal'i teslim olmaya zorluyorlar.

"Yalnızca Şengal ve Êzîdî Kürtleri değil Kürdistan ve bütün Kürt halkımız hedeftir. Sömürgeci Türk devleti Rojava'dan Başûr'a, Bakur'dan Rojhilat'a Kürt direnişini ezmek için tam bir seferberlik içinde. Bakur'da neredeyse her gün Kürt halkımızın devrimci demokratik öncülerini tutukluyor, zindanları tam bir işkence ve katliam merkezlerine dönüştürüyor; Rojava'yı, Mexmûr'u, Şengal'i bombalıyor; Medya Savunma Alanlarına kimyasal silahlarla saldırıyor; İran devleti ile birlikte Rojhilat sınırına duvar dikiyor. Şengal'e örülen duvar sömürgeci Türk devletinin Kürdistan'a ve Kürt halkımıza dönük bu kapsamlı saldırı planının yeni bir halkasıdır.

"KDP, sömürgeci Türk devleti ile işbirliğini derinleştiriyor, Türk devleti ile birlikte Medya Savunma Alanları'nı kuşatmaya alıyor, Rojava ile Federe Kürdistan arasına hendekler açıyor, karakollar dikiyor, ENKS eliyle Rojava'daki devrimci demokratik yönetimi ortadan kaldırmayı hedefliyor, Mexmur'a ambargo uyguluyor, Şengal'deki özyönetimi yıkmaya çalışıyor. Şengal sınırına örülen duvara verdiği destekle sömürgecilerle kurduğu işbirliğinde yeni bir adım atıyor. 

"Emperyalist ABD, bütün bu saldırılara Türk devletini destekliyor, KDP'yi onunla işbirliğine teşvik ediyor, Irak hükümetini Türk devleti ve KDP ile ortaklaşmaya zorluyor. ABD, Kürt halkımızın devrimci demokratik kazanımlarını Kürt halkımızın devrimci demokratik öncülerini teslimiyete zorlayarak ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bütün Kürt partilerini ve öncü güçleri KDP ve ENKS gibi işbirlikçileştirmek istiyor.

"Şengal ve Rojava arasına örülen duvarla, Kürtler arasındaki her türden ilişkiyi, dayanışmayı ortadan kaldırmak amacındalar. Türk ve İran sömürgecilerinin diktikleri duvarlar gibi bu duvar da bir köleleştirme duvarıdır; bu, bütün Kürtlere ve bütün Kürdistan'a yöneltilmiş sömürgeci bir saldırıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Kürtler, bölge ve dünya halklarının ilerici kesimleri Kürdistan'ı sömürgeci boyunduruk altında tutan devletlere, onların hamisi olan ABD emperyalizmine karşı mücadeleyi yükseltmeli, KDP'yi teşhir etmeli, Şengal'de yeni bir soykırımın önünü açacak olan bu türden girişmelere izin vermemelidir.

"Kölelik duvarlarını yapanların üstüne yıkmak için güçlerimizi birleştirelim. Kürdistanımızı yeniden ve yeniden bölen sömürgecilerin ve onların işbirlikçilerinin hendek ve duvarlarını ortadan kaldıralım."