2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP MK: Yıldızlaşanların ışığı zafere giden yolumuzdur

Rojava'da ölümsüzleşen Welat Yıldız'a ilişkin açıklama yapan MLKP MK, "Birleşik Türkiye ve Kürdistan devrimi, Ortadoğu devrimi adanmış bir enternasyonal savaşçısını, partimiz genç öncü bir komutanını kaybetti. Genç ömrü sosyalist yurtsever çizgiye adanmış duru devrimci bir yaşamdı" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), Rojava'da ölümsüzleşen Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı Welat Yıldız'a (Serfiraz Nîdal) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

2022 yılı 3 nolu 13 Nisan tarihli MLKP MK açıklamasında Welat Yıldız'ın parti adının Mahmut Givera olduğu açıklandı, "Baranların, Şevinlerin, Zilanların izinden yürüme onurunu yüksekte tutan komutan Welat Yıldız yoldaş, 8 Nisan günü ölümsüzleşti. Birleşik Türkiye ve Kürdistan devrimi, Ortadoğu devrimi adanmış bir enternasyonal savaşçısını, partimiz genç öncü bir komutanını kaybetti. Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı, Rojava'daki ismiyle Serfiraz Nîdal yoldaş kanser teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede ölümsüzleşti" ifadesine yer verildi.

MLKP MK açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:

"Welat Yıldız, parti adıyla Mahmut Givera yoldaş 12 Mart 1991'de direnişin kenti Amed'de doğdu. Emekçi, yoksul bir ailenin çocuğu olarak inkarcı sömürgeciliğe karşı yurtsever duygu ve düşüncelerle büyüdü. Liseli gençlik mücadelesinde yer aldı. Mahmut Givera yoldaş yurtsever liseli bir genç olarak 2008 yılında partiyle tanıştı. Partimizin sosyalist yurtseverlik çizgisini ve marksizmi öğrenmek, devrimci geleceğini partiyle birleştirmek istiyordu. Tutsak düşünceye değin bir parti militanı olarak Amed'de ajitasyon ve örgütlenme çalışmalarına katıldı, siyasi, örgütsel ve pratik deneyimlerini artırdı, marksizmi öğrenme ve teorik kavrayışını geliştirme çabasını kesintisiz sürdürdü.

"Devrimci pratiği Givera yoldaşı faşist diktatörlüğün hedefi haline getirdi, 15 Şubat 2012'de tutsak düştü. Tutsaklık koşullarında direndi, 5 yılı aşkın süren hapisliğini kendisini yetiştirmek için devrimci hazırlık okulu olarak değerlendirdi. Özgürlüğüne kavuştuğunda devrimci görevleri omuzlamak için hazırdı. En büyük isteği ve özlemi politik askeri cephelerde kent müfrezeleri veya kır gerilla birliklerinde görev üstlenmek. Hüseyin Demircioğlu Akademisi'nde ideolojik, siyasi ve askeri eğitim aldı. Rojava cephesinde görevler üstlendi. Hemen sonra Rojava'ya, devrim topraklarına geçti. Silahlı devrimci mücadeleye hazırlık kapsamında Şengül Boran Parti Okulu'nda çalışmalarına devam etti. Partinin Rojava'daki inşa çalışmalarına katıldı. Rojava savunmasının ön cephe hattında konumlanan Alişer Deniz Tugayı'nda komutanlık görevi üstlendi.

"Sade olduğu kadar mütevazi ve paylaşımcıydı. Dayanışmacılığı, direnişçiliği, kararlılığı, militan duruşu ve kendini geliştirme çabası devrimci varoluşunu şekillendirdi. Komutanlık görevinde en çok zorlandığı, yetersiz kaldığı anlarda kendi eksikleriyle yüzleşme, kendi sınırlarını aşma güç ve kararlılığı gösterdi. Çalışma alanlarında ve kendisinde açığa çıkan erkek egemen bilincin çeşitli yansımalarına karşı partinin kadın özgürlük mücadelesi çizgisini rehber aldı. Onun mütevazi ifadesiyle 'kendisini özelde bu alanda hep uyanık tutmaya çalışıyordu, bu alanın handikaplarını yaşamamaya, asgari de olsa edindiği düzeyi kaybetmemeye çalışıyor'du. Genç ömrü sosyalist yurtsever çizgiye adanmış duru devrimci bir yaşamdı.

İdealleri ve anısı zafer sözümüzdür!
Yaşasın devrim!
Yaşasın MLKP!"