2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP MK'dan komutan Koray Aspir açıklaması

28 Ağustos 2020 tarihinde Kars'ın Kağızman İlçesi Dibekkaya köyünde ölümsüzleşen FESK Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir'e ilişkin açıklama yapan MLKP MK, "Yoldaşların olarak bizler de sana söz veriyoruz Metin yoldaş, senin ve tüm ölümsüzlerimizin, devrim uğruna yaşamını feda etmiş tüm devrimci ve antifaşistlerin anılarınıza ve ideallerinize bağlı kalacak, bu yolda sınır tanımaz bir irade ve fedakarlık göstereceğiz" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, 28 Ağustos 2020 tarihinde Kars'ın Kağızman İlçesi Dibekkaya köyünde ölümsüzleşen Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvveti (FESK) Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir'e (Metin Zafir) ilişkin açıklama yaptı.

31 Ağustos 2020 tarih ve 2020/08 sayılı açıklamada MLKP MK, "Partimizin üyesi ve FESK Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir yoldaş, biri kadın, dört HPG'li yoldaşıyla birlikte 28 Ağustos'ta Kars Kağızman'da ölümsüzlüğe yürüdü. Dibekkaya köyü kırsalında gerilla birliğine saldırıda çaresiz bırakılan jandarma komando çetesi, savaş uçaklarının bombardımanına sığındı. Faşist şeflik rejiminin ve sömürgeciliğin sözcüleri, beş gerillaya karşı, her türlü donanıma sahip komando sürüleri ve savaş uçaklarıyla katliamcı saldırı yapmakla övünerek, zavallılıklarını, gerilladan korkularını bir kere daha ortaya koydular" diye belirtti.

"Komutan Koray Aspir yoldaş yaşıyor MLKP savaşıyor! Gerillayı durduramazsınız! Karadeniz zincirlerini mutlaka kıracak!" başlıklı MLKP MK açıklamasında "Sinan Güneş'in, parti adıyla Sefkan Bulut yoldaşın ellerinde yükselen silahı ve kızıl bayrağı devralıp Karadeniz'de özgürlük ateşleri tutuşturma yürüyüşünü sürdüren Koray Aspir, parti adıyla Metin Zafir yoldaş, 8 Kasım 1990'da Ankara'da doğdu. Annesi Türk, babası Kürt halkımızdandı. Baba tarafının Konya-Kulu ve Kırşehir-Kaman sürgünlerinden oluşu, aile bireylerinin bazılarının devrimci, ilerici geçmişi, aile ortamının politikliği Koray yoldaşta rejime ve düzene soru sorma ihtiyacı yaratmıştı. Bu sorular, onu, üniversite öğrencisi olduğu Konya'da antifaşist bir partiyle ilişkilenme ve kentte Genç-Sen'in kuruluş çalışmalarına katılmasından başlayarak örgütlü mücadeleye yöneltti" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Metin Zafir yoldaş, 2010 başlarında, Konya Selçuk Üniversitesi Maden Mühendisliği fakültesi öğrencisiyken bir mitingde komünist gençlikle tanıştı. Partimizin sosyalist amaçları, politik mücadele anlayışı ve tarzı hakkında fikirler edindiği, siyasi ve ruhsal olarak aidiyet geliştirdiği bir ilişkileniş sürecindeyken, Şubat 2011'de, Ankara'da bir eylemde sergilenen komünist militanlık, onu, kararlı, örgütlü bir ilişkiye yöneltti. Konya'da, KGÖ saflarında yürüttüğü çalışmalardan sonra, 2013 Şubat'ından başlayarak 2014 sonbaharına değin, Ankara'da devrimci görevler omuzladı. KGÖ Ankara İl Komitesi üyesi olarak sorumluluk üstlendiği bu dönemde, liseli gençlik çalışması Metin yoldaşın önderliğinde güçlü bir gelişim gösterdi. Bu faaliyetlerle aynı dönemde, partinin Mamak ve Batıkent semt çalışmalarının büyümesi için ter döktü.

"Militanlığıyla, yalınlığıyla, ideolojik duruluğuyla, örgütsel ve siyasi önderlik potansiyeliyle öne çıkan Koray yoldaş 2013 Kasım'ında parti üyeliği hakkı ve onuru kazanmıştı. Ekim 2014'te, Türkiye ve Kürdistan'da omuzlayacağı devrimci görevlere hazırlık yapmak üzere, Hüseyin Demircioğlu Akademisi'ne gitti. İdeolojik, politik, örgütsel eğitimlerin ardından başladığı askeri eğitim sürecinin bitmesine birkaç gün kala sağ elinin üç parmağından yoksun kalacağı bir kaza yaşadı. Bu durumu komünist bir sağlamlıkla göğüsledi, kendisini yönetmesine izin vermedi, tersinden çok başarılı biçimde yönetti. Güçlü komünist nitelikleri bir de bu vesileyle ortaya çıktı. 2015 sonbaharında yazdığı raporda, 'Artık fizik tedaviyi kendime uyguluyorum Rojava'ya gitmeye, görev almaya ve sonrasında verilecek her türlü görevlendirmeye feda ruhuyla, düşünsel ve fiziksel olarak hazırım' diyordu. Parti, kazanın fiziki sonuçlarının, kentlerdeki illegal çalışmada yaratacağı zorlukları düşünerek, Metin yoldaşın kararlaştırılmış görevini iptal etti. O, bir militan devrimci olarak buna da göğüs gerdi. Çalışmalarını Rojava'da sürdürdü. Basın-yayın çalışmalarından enternasyonal tabur savaşçılığına kadar değişik görevler üstlendi.

"2017 yılı başlarında Efrín'e geçti. Yeni devrimci görevlere her bakımdan hazır ve sabırsızdı. Kır gerillası için hazırlanan, Erdal Demirhan ve Ruhat Aşkara yoldaşların da içinde yer aldığı FESK Kır Birliğinin komutasında görevlendirildi. Efrín direnişine kadar ki dönemde siyasi, örgütsel ve askeri nitelik ve yeteneklerini geliştirmeye devam etti. 4 Aralık 2017 tarihli bireysel gelişim raporunda yazdığı gibi, yeni görevine fiziken ve ruhen hazırdı. Savaşım ve hesap sorma arzusuyla dopdoluydu. Faşist sömürgeci Türk burjuva devletinin Efrín'e karşı giriştiği işgal saldırısı, komünist gerilla gücünün tüm planlarını yenilemek zorunda bıraktı. Metin yoldaş, o süreçte, Erdal, Ruhat ve Sedat yoldaşların ölümsüzlüğünde simgelenen savaşım kararlılığı, feda ruhu, yoldaş devrimcilik, partiye ve şehitlere bağlılık pratiğini, direnişçilik onurunu üreten ve paylaşan yoldaşlardan biri oldu.

"Koray yoldaş bu dönemden sonra, FESK Karadeniz Kır Birliği ve HBDH'da görev omuzladı. HBDH'ın Serhat gücü içinde yer aldı. Serhat'ta konumlandığı dönem boyunca kendi gelişimini yönetmede, yoldaşlarına emek harcamada, disiplinde, günlük yaşam içindeki emekçilikte, devrimci uyumda, sorunları kişiselleştirme tuzağına düşmemekte, fedakarlıkta, üslupta ve yöntemde gelişkin nitelikleriyle, HPG'den yoldaşları arasında da güven, sevgi ve saygı uyandırdı. Görevle kurduğu ilişkideki militanlık, bir başka ifadeyle omuzladığı göreve tüm ruhunu katması onun ayırt edici özelliklerinden biri olarak öne çıktı. HBDH savaşçısı olarak, faşist sömürgeciliğin zulüm ve katliam makinası olan sermaye ordusuna darbe vuran pek çok başarılı eyleme katıldı. Hazırlık sürecinin, eylem anının ve geri çekilişin derslerini düşünme ve özümsemeyi olağan bir yönteme dönüştürdü. Kendini bu temelde ele aldı ve büyük bir ferahlıkla yetersizliklerini, gelişim ihtiyaçlarını saptadı. 20 Şubat 2019 tarihli dönemsel bireysel gelişim raporunda şöyle diyordu:
"'Önümde duran sorumluluğun farkındayım. Bu süreç her parti kadrosunun bildiği ve bilmediği tüm yeteneklerini açığa çıkarması ve en üst düzey fedakarlık ve bilinçle donanmasını gerektiriyor. Büyüyen bu savaşa ancak bu kadro yapısıyla yanıt olabiliriz. Bu anlamda kendimde çok eksiklik görüyorum. Zaferler kuşağını yaratacak kadro yapısına sahip miyim? Sorguluyorum. Tüm bunların yanında devrimci heyecanım ve devrime olan inancım her geçen gün artıyor.'

"'Önümüzdeki dönemde açığa çıkan tüm eksikliklerim üzerine yoğunlaşacağıma partinin önümüze koyduğu görevleri yerine getirmek ve bunu aşmak için büyük bir irade ve fedakarlık göstereceğime dair yoldaşlara söz veriyorum.'

"Yoldaşların olarak bizler de sana söz veriyoruz Metin yoldaş, senin ve tüm ölümsüzlerimizin, devrim uğruna yaşamını feda etmiş tüm devrimci ve antifaşistlerin anılarınıza ve ideallerinize bağlı kalacak, bu yolda sınır tanımaz bir irade ve fedakarlık göstereceğiz! Partimiz, savaş cephelerinden pandemi koşullarına değin, dört bir yanda ve çok değişik siyasi, toplumsal koşullar altında devrimin feda bölüğü olarak dövüşmeye, devrimin örgütlenmesi ve zaferi için her şeyini vermeye devam edecektir."