24 Eylül 2024 Salı

MLKP/Kürdistan: Sömürgeci faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol

Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarına ilişkin açıklama yapan MLKP/Kürdistan, "Biz Kürt işçi ve emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri, komünistleri savaşacağız. Ancak zafer halklarımızın birleşik mücadelesinde. Birleşirsek kazanacağız!" ifadelerini kullandı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, Ankara'da gerçekleşen bombalı eylem sonrası Türk devletinin Rojava'ya dönük sivil altyapıyı da hedefleyen saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Faşist sömürgeci Türk devleti, Ankara'da iki Kürt gerillasının gerçekleştirdiği eylemle sarsıldı. Bu eylem, Türk devletinin 100. yılına Kürtsüz girmeye ant içmiş sömürgeci faşist Erdoğan için büyük bir şok oldu. Büyük bir azametle göreve gelen savaş kurmayları Hakan Fidan, Ali Yerlikaya, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın'a ders oldu. Aldıkları bu ağır darbeyi örtmek için Medya Savunma Alanları'na ve Rojava'ya saldırıya geçtiler.

Hey sömürgeci Türk devleti; büyük bombalarınız var. Tekniğiniz güçlü. Ama kentleri ve dağları bombalamak marifet değil. Halkımızın büyük bir emekle inşa ettiği Rojava'yı yok etmek istiyorsunuz. Bunu Kobanê'de denediniz, Efrîn, Gire Spî ve Serêkaniyê'de denediniz. Halkımız bombardıman altında marşları, zılgıtlarıyla sokaklarda devrime canlı kalkan oldu. Savaşçılarımız mevzilerinde İHA'larınıza, SİHA'larınıza meydan okuyor. Rojava boyun eğmedi. Altyapıyı çökerterek halkı göçe zorluyorsunuz. Rojava'yı çöle döndürmek istiyorsunuz. Bunu geçen yıl da denediniz. Başaramadınız!

Savaş uçaklarınız 24 saat bombardıman yapsa da, borazancılarınız halkı kandırmak için seferber olsa da, işbirlikçi hain KDP'nin desteğini alsanız da gerillaya diz çöktüremezsiniz! Başta sayın Öcalan olmak üzere binlerce Kürt'ü tutsak ederek Kürt sorununu tecrit altında tutamazsınız! Şeyh Saitler teslim olmadı! Seyit Rızalar teslim olmadı! Leyla Qasımlar teslim olmadı! Bugün binlerce Seyit Rıza, Şeyh Sait, Leyla Qasım, Nuri Dersimi Kürdistan'ın dağlarında ve kentlerinde direniyor. Özgür Kürdistan için canını ortaya koyup savaşıyor!

Değerli Kürdistan halkları, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Êzidîler; Rojava için, Özgür Kürdistan için ayağa kalkın! Kürt- Arap stratejik ittifakını bozmaya, aramıza düşmanlık tohumları ekmeye çalışanlara karşı birliğinizi koruyun!

Değerli Türkiye işçi ve emekçileri; faşist sömürgeci Türk devletinin bombası, mermisi, kimyasal gazı olmayın! Ayağa kalkın! Kürt halkının direnişinin yanında saf tutun. Bir halkın onuru ve gururu özgür ve insanca yaşayabilmektir. Sizi şovenizmle teslim almalarına izin vermeyin. Birleşik mücadeleyle faşist sömürgeci diktatörlüğü yıkabiliriz. Özgür, eşit, gönüllü birlik temelinde yeni bir yaşam inşa edebiliriz.

Dünyanın ezilen halkları, Kürdistan'ın dostları, Rojava'ya emek verenler; sömürgeciler, faşistler, emperyalistler bir olup Kürdistan'da Özgür Kürdistan ve yeni bir dünya için mücadele edenlere karşı savaş açtı. Biz halkız, milyarlarcayız. Enternasyonal mücadele bayrağını en yükseklere çekelim. Nasıl İspanya'da Mussolini'ye, Avrupa'da Hitler faşizmine karşı savaştıysak, nasıl 'No Pasaran' diyerek Kobanê'nin etrafında kenetlendiysek yine aynı umut, irade, heyecan ve kararlılıkla faşizme ve emperyalizme karşı ayağa kalkalım.

Biz Kürt işçi ve emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri, komünistleri savaşacağız. Ancak zafer halklarımızın birleşik mücadelesinde. Birleşirsek kazanacağız! Kahrolsun sömürgeci faşist Türk devleti! Yaşasın Özgür Kürdistan!"