24 Eylül 2024 Salı

MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümü Kobanê'de kutlandı

TKŞ Kobanê'de MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) Kobanê'de MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümünü kutladı. TKŞ binasında gerçekleşen kutlama etkinliğine JKŞ ve CKŞ'nin yanı sıra şehit aileleri ve savaş gazileri de katıldı.

Devrim şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte yapılan açılış konuşmasında MLKP'nin Sovyetler Birliğinin yıkıldığı, emperyalistlerin sosyalizmin artık olanaksız olduğu kara propagandasını yaptığı dönemde komünistlerin birliğini sağladığı hatırlatıldı. MLKP'nin bir ayaklanmalar partisi olduğunu belirten konuşmacı Gazi Ayaklanması ve Sultanbeyli baskınındaki rolüyle MLKP'nin devrimci harekete yürünecek yolu ispatladığı kaydedildi.

'MLKP BİR KÜRDİSTAN PARTİSİDİR'
MLKP'nin bir Kürdistan partisi olduğu vurgulanan konuşmada "İşgalci Türk devletine karşı MLKP gerillaları özgür, bağımsız, birleşik ve sosyalist bir Kürdistan yaratmak için fedai bir ruh ile her cephede Kürdistan'ın savunmasında yer almaktadır" denildi.

MLKP'nin kızıl savaşçılarının Rojava devriminin her cephesinde savaştığı ifade edilen konuşmada şu ifadeler kullanıldı: "Rojava'nın her karış toprağında devrimi savunmak ve büyütmek için bedel ödedi. Serêkaniyê, Alya, Til Temir, Şengal, Hesekê, Minbic, Rakka,Derazor ve Kobanê MLKP şehit ve gazilerinin kanlarıyla bugüne ulaşmıştır. MLKP Kürdistan'daki devrimi sadece Kürdistan içinde değil aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu'ya yaymak için de çaba gösterir ve savaşır."

'MLKP BİR KADIN PARTİSİDİR'
MLKP'nin bir kadın partisi olduğu kaydedilen konuşmada "MLKP hem kendi içinde hem de dışında erkek egemenliğiyle mücadelede yılmaz bir tutum sergiledi. Kadın savaşçılarının cesareti ve direngenliğiyle tanınır. Rojava devrimini bir kadın devrimi olarak gördü. Devrimin savunulması ve büyütülmesi için mücadelesini sürdürdü" denildi.

'MLKP ENTERNASYONALİST BİR PARTİDİR'
MLKP'nin enternasyonalist bir parti olduğu belirtilen konuşmada "Dünya komünist hareketinin ilgiyle takip ettiği bir partidir. Dünyanın her köşesinde dostları yoldaşları vardır. Bu yüzden dünyanın bir ucundan Filipinler Komünist Partisi partimizin MK üyeleri şehit düştüğünde 'acınız acımızdır' diyerek başsağlığı mesajı gönderiyor" denildi.

Rojava devriminin saldırı altında olduğu vurgulanan konuşmada devrimi yok etmek isteyenlerin halkları birbirine kırdırmaya çalıştığı ifade edildi. Konuşma şu şekilde devam etti: "Bugün Derazor'da Til Temir'de Minbic'te bu halkın evlatları, sizlerin çocukları, QSD'nin cesur savaşçıları işgalci Türk devleti ve çetelerini püskürtüyor. Selam olsun devrimi savunanlara. MLKP'nin 29. yılı kutlu olsun. Yaşasın MLKP!"

'BAZISI KAN DÖKER BAZISI TER AKITIR AMA HEPSİ PARTİ İÇİNDİR'
Etkinlikte işgalci Türk devletinin saldırılarında gazi olan Berxwedan Sarya da konuşma yaptı. Misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Sarya, örgütlendiği süreci şöyle anlattı: "Bu gün tüm cephelerdeki yoldaşlarımıza, dağlardaki savaşçılara, zindanlardaki tutsaklara kutlu olsun. Ben partiyi tanımadan önce çok farklı bir insandım. Erkek egemen yanlarım güçlüydü. Toplumun geleneksel özelliklerini daha fazla taşıyordum. Sonra partiye katıldım. Eğitimler, toplantılar, tartışmalar yaptık. Bu sayede değiştim. Eskisi kadar erkek egemen yanlarım yok. Parti benim yüreğime yoldaşlık ekti. Burada herkes eşit. Kadın erkek büyük küçük arasında bir fark yok. Şehit Baran'ın bir sözü var: 'Zafere bedel kapılarından geçerek ulaşılır'. Bedel vermek sadece can vermek değildir. Bazısı kan döker bazısı ter akıtır. Ama hepsi parti içindir. Partimiz etrafında toplanalım. Partimizi büyütelim. Bütün misafirlerin, şehit ailelerinin, tüm yoldaşlarımızın yeni yılını kutluyorum."

'MLKP ROJAVA DEVRİMİNİN SAVUNULMASINDA BEDEL ÖDEDİ'
Etkinlikte konuşan TKŞ temsilcilerinden Mîrza Berxo, MLKP'nin Rojava devrimini koruma ve büyütme misyonuna dikkat çekti. MLKP'nin her alanda işçi ve emekçileri temsil ettiğini belirten Mîrza Berxo şunları ifade etti: "MLKP Kuzey Kürdistan, Rojava ve bütün dünyada ezilenlerin, işçi ve emekçilerin, kadınların, çiftçilerin özgürlüğünü savunur. MLKP tanınan bir parti. Tüm dünyadaki Marksist Leninist partiler, komünist partiler tanır çünkü MLKP tüm dünyada sosyalizmi savunur ve izinden yürür. MLKP, Rojava devrimi başladığında yüzünü buraya döndü. Rojava devriminin savunulmasında, faşist Türk devletinin, DAİŞ çetelerinin ve gerici devletlerin karşısında savaştı ve direndi. Bedel ödedi. Sizin de gördüğünüz gibi şehitlerimizin resimleri arkamızda. Rojava devriminde şehitler verdi."

MLKP'nin Rojava devriminde işçi ve emekçilerin çizgisini savunduğunu belirten Berxo, "Gerçekten de biz Rojava halkı olarak Devrimci Komünist Hareket olarak Rojava'da sosyalist-komünist çizgiyi savunuyoruz. İşçilerin, çiftçilerin, emekçilerin çizgisini savunuyoruz. Kadın devrimi çizgisini savunuyoruz. Bu yüzden bugün burada komünizm fikri sayesinde, parti fikri sayesinde direniyoruz ve devrimimizi ilerletiyoruz. Bugün biz Devrimci Komünist Hareket olarak kanımızın son damlasına kadar burada direneceğiz. Rojava devrimini sosyalist devrime ilerleteceğiz. Nasıl ki MLKP'li şehit yoldaşlarımız devrimi sosyalizme ilerletmek istedilerse, biz de o şehitlerin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

'ŞENGÜL BORAN'LA BAŞLAYAN DİRENİŞ SARYALARLA BÜYÜDÜ, ZÎLANLARLA DEVAM EDİYOR'
Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Meclisi adına konuşma yapan Bihar Mistefa, tüm alanlardaki partililerin, şehit ailelerinin, parti dostlarının yeni savaşım yılını kutlayarak söze başladı ve şunları söyledi: "MLKP her zaman kadın öncüler, komutanlar yetiştiren bir parti olmuştur. Düşman MLKP'yi kadın komutanların partisi olarak tanır. Her ayaklanmada her cephede kadınlar en önde yer aldılar. Şengül Boran Filistin'de şehit düştüğünde başlayan yürüyüş Saryalarla büyüdü ve Zilanlarla devam ediyor. MLKP bir kadın partisidir. Kadınların emekleriyle büyüdü ve büyümeye devam edecek."

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına söz alan Qendil Hisên ise katılanları selamlayarak komünist öncünün 29. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Etkinlik, konuşmaların ardından halaylar ve "Dîsa dîsa serhildan MLKP Kürdistan", "Bijî MLKP" ve 'Jin, jiyan, azadî' sloganlarıyla sona erdi.