24 Eylül 2024 Salı

Mücadele Birliği: Gözaltılar serbest bırakılsın

Ev baskınlarıyla gözaltına alınan üyelerine ilişkin açıklama yapan Mücadele Birliği Platformu, "Bu saldırılarla bugüne kadar sinmedik, susmadık; bundan sonra da susmayacağız" dedi.

Mücadele Birliği Platformu, 6 Ekim'de üyelerine dönük operasyona tepki göstermek amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını Mücadele Birliği Platformu adına Özlem Oral okudu. 6 Ekim sabahın erken saatlerinde platform üyelerinin evlerinin, Mücadele Birliği bürosunun ve Ayışığı Ekin Sanat Derneği'nin kapılarının kırılarak baskın düzenlendiğini söyleyen Oral, platform temsilcisi Muhammed Hizmetçi, Mücadele Birliği Gazetesi yazı işleri müdürü Ezgi Yergin, Önsöz Dergisi genel yayın yönetmeni Songül Yücel, yayın kurulu üyesi Sena Şat ve Emekçi Kadınlar'dan (EKA) Nuran Güvenilir'in gözaltına alındığını hatırlattı.

Baskın sırasında çok sayıda dijital malzemeye de el konulduğunu aktaran Oral, ev, büro ve derneklerinin dağıtılarak talan edildiğini belirtti.

Baskın sırasında Muhammed Hizmetçi'nin ev kapısının cam olan kısmının kırıldığını ve Hizmetçi'nin ayaklarına cam parçaları saplanarak yaralandığını ifade eden Oral, Hizmetçi'nin tedavi edilmediğini söyledi.

Dosyada gizlilik kararı olduğunu ve avukat görüşüne 24 saat kısıtlama getirildiğini belirten Oral, kısıtlama kararı yüzünden avukatların 24 saat sonra gözaltındakilerle görüşebilseler de dosyanın içeriği hakkında bilgi edinemediğini söyledi.

Oral, şöyle devam etti: "Biz Türkiye ve Kürdistan devrimcileri olarak bu baskınlarla, gözaltılarla, tutuklamalarla burun buruna yaşamaya alışkınız. Ve bu saldırılarla bu güne kadar sinmedik, susmadık; bundan sonra da susmayacağız! Bizim hamurumuz en ağır şartlarda verilen mücadeleyle, ateşle yoğruldu. Bu topraklar direngen, militan bir savaşımın beşiğidir. Bir kere bile boyun eğmemiştir zalimin zulmüne! Bir an olsun teslim olmamıştır! Öncesi bir yana, yarım yüzyılı aşkın bir süredir en acımasız şartlarda mücadele etmekten, faşizmin karanlığına karşı savaşmaktan asla geri durmamıştır."

Oral, mücadelede kararlı olduklarının altını çizerek, gözaltına alınan devrimcilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.