2 Ekim 2024 Çarşamba

Musa Orhan'ın bu kez de intihar soruşturmasından tutuklanması istendi

Batman'da İpek Er'e tecavüz ettiğine dair raporlara rağmen tahliye edilen Musa Orhan'ın, intihar soruşturmasından tutuklanması istendi. 

Batman'da tecavüz ettiği İpek Er'i intihar sürükleyen Musa Orhan hakkında, yeni bir suç duyurusunda bunuldu. 

İpek Er, intihar girişimde bulunduktan bir ay sonra 18 Ağustos'ta yaşamını yitirdi. Musa Orhan ise gösterilen yoğun tepkiler sonrasında gözaltına alınarak tutuklandı. Ancak bir hafta sonra serbest bırakıldı.

İpek Er'n ailesinin avukatı İlyas Tarım, uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması talebiyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeni bir başvuru yaptı.

Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre; avukat İlyas Tarım, Orhan'ın, "Nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla tutukluyken tahliye edildiğini, bu konuda yapılan itirazların da reddedildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz daha önce Musa Orhan tutuklu iken kendisi hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştuk. İntihar soruşturmasını yürüten savcılık, Beşiri Jandarma Karakolu'ndan, Siirt Başsavcılığı'ndan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nden bazı evrakları ve otopsi raporunu isteyerek dosya oluşturmaya başlamıştı. Siirt'te yargılandığı davadan tahliye edilmesi üzerine biz de 26 Ağustos'ta intihar soruşturmasında, 'intihara sürüklemek' ve 'Ölüme sebebiyet vermek' suçlarından savcılıktan tutuklanmasına yönelik hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedik. Savcılık ile yaptığımız görüşmede, soruşturma dosyasının tamamlanması ile talebimizin karara bağlanacağı bize bildirildi."