24 Eylül 2024 Salı

Musul'da düğün salonunda yangın

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında en az 114 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı.

Irak'ta Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı Musul kentine bağlı Hemdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda dün akşam yangın çıktı.Yangında en az 114 kişinin hayatını kaybettiği, 500'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, havai fişekler nedeniyle çıktığı belirtilen yangın esnasında düğün salonunda 800 kişinin bulunduğunu aktardı. Kapı tarafında tavanda başlayan yangın hızla yayıldı ve tavan çöktü.

Yangın nedeniyle bölgeye Musul, Erbil ve Duhok'tan çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun dumandan boğulduğu ve ölenler arasında çok sayıda çocuk, yaşlı ve kadın bulunduğu aktarıldı.

Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Doktor Ahmed Duberdani yeni evlenen çiftinde hayatını kaybedenler arasında olduğunu açıkladı. Yangından dolayı Musul'da bir hafta yas ilan edilirken Güvenlik Medya Ağı Başkanı "Yangında bir suç kastının olduğuna dair herhangi bir belirti bulunmadı" dedi. Ayrıca yangınla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını belirtti.