24 Eylül 2024 Salı

'Nerede hak arayışı varsa orada olacağım'

Gezi tutsaklarının tahliyesi için Adalet Nöbetine katılan Cumartesi Anneleri, haksızlıklar karşısında mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Kayıp yakını Hanife Yıldız, "Ben kendime de oğluma da söz verdim. Nerede bir adaletsizlik, hak arayışı varsa ben orada olacağım" dedi.

Gezi tutsakları Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi'nin serbest bırakılması için TMMOB'un başlattığı "Adalet Nöbeti" 491. günün tamamladı.

Karaköy İstanbul Büyükkent Şubesi önündeki nöbete Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) de katıldı. "Gezi davasında verilen hukuksuz kararı, tutuklamaları kabul etmiyoruz" pankartını asılırken, nöbette katılanlar "Gezi tutuklularına özgürlük", "Gezi için adalet", "Karanlık gider Gezi kalır" dövizlerini taşıdı.

KÖYMEN: NÖBETİMİZ SÜRECEK
TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Gezi davasında arkadaşlarının tutsaklığı sona erene dek nöbeti sürdüreceklerini belitti. Yargının iktidar eliyle baskı haline dönüştürüldüğünü söyleyen Köymen, Gezi davasının bunun en büyük örnekleri arasında yer aldığını kaydetti.

YOLERİ: ADALET ARAYIŞI YARGININ SİYASALLAŞMASIYLA BAĞLANTILI
Geçmişten bu yana uzun süreli adalet arayışlarına tanık olduklarını belirten İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, adalet arayışlarının öncelikli nedeninin yargının siyasallaşması ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı. Yoleri, "İHD olarak kurulduğumuz günden bu yana adaletsizliklere ve hukuksuzluklara karşı mücadele ediyoruz. Hak ve özgürlüklerin bir hukuk güvencesine haline getirilmesine dair mücadelemiz devam ediyor. Ancak bu noktada içinde bulunduğumuz tablo ülkeyi yönetenlerin tersine bir ısrarla meseleye yaklaştıklarını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Var olan tablonun dayanışmanın hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen Yoleri, "Bu haksız sistemden etkilenen herkesin yan yana gelmesiyle ancak güçlü bir hal alabilir. Bütün bu haksızların bu kadar yoğun yaşandığı ortamda özellikle dayanışma her şey olabiliyor. Bu yüzden dayanışma duygularımızı belirtmek için bir aradayız. Bu dayanışmayı tüm adalet arayışlarında genişletmek için topluma da çağrı yapıyoruz" dedi.

YILDIZ: OĞLUMA SÖZ VERDİM NEREDE HAK ARAYIŞI VARSA ORADA OLACAĞIM
Yoleri'nin ardından konuşan Cumartesi Anneleri'nden Hanife Yıldız da Gezi davasında ortaya çıkan adaletsizliğe fazlasıyla öfkeli olduklarını söyleyerek, "Ben kendime de oğluma da söz verdim. Nerede bir adaletsizlik, hak arayışı varsa ben orada olacağım" ifadelerini kullandı.