20 Eylül 2024 Cuma

Nuhoğlu İnşaat'ta 900 işçi işten atıldı

Nuhoğlu İnşaat, İzmir Karabağlar'da daha önce iki çocuk ile bir işçiye de mezar olan Yenitepe Projesi'ni ekonomik kriz gerekçesiyle durdurdu, 900 işçisini işten attı.
Nuhoğlu İnşaat, İzmir Karabağlar'da daha önce iki çocuk ile bir işçiye de mezar olan Yenitepe Projesi'ni ekonomik kriz gerekçesiyle durdurdu, 900 işçisini işten attı. Sendika.org'da yayımlanan habere göre şirket, inşaatın durdurulmasının ardından 900 işçiyi işten çıkardı.
 
İşten çıkarılan işçilerin büyük çoğunluğunun en az 3-4 bin lira arasında ücret ve tazminatının ödenmediği, bazılarının ise 5-6 yıllık tazminat alacağının olduğu belirtildi. Karabağlar halkının ve meslek odalarının itirazlarına karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle başlatılan ve hızla sonuçlanması için 7 gün 24 saat çalışma izni alan proje, ilk günlerinden itibaren işçilerin haklarının gasp edilmesi ve yaşanan ölümlerle gündeme gelmişti.
 
'2 KARDEŞ VE BİR İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ'
 
Şantiye yakınlarındaki evlerde oturan 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu ile 5 yaşındaki kardeşi Ali Tencirlioğlu, 15 Ocak 2018 günü üstü açık bırakılan su dolu çukura düşerek ve boğularak yaşamını yitirmişti. 19 Temmuz 2018'de ise 61 yaşındaki Mehmet Çelik, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması sonucu başına beton parçasının düşmesiyle hayatını kaybetmişti.