23 Eylül 2024 Pazartesi

ODTÜ öğrencileri baskı, soruşturma ve sansürün cenazesini kaldırdı

ODTÜ öğrencileri açılan soruşturmaların yanı sıra topluluk etkinliklerinin fiilen yasaklanması üzerine "baskıları, soruşturmaları ve sansürleri gömüyoruz" diyerek temsili cenaze töreni gerçekleştirdi.

ODTÜ öğrencileri birçok öğrenciye açılan soruşturmaların yanı sıra topluluk etkinliklerinin fiili yasaklanmasının ardından eylem düzenledi. Öğrenciler "baskıları, soruşturmaları ve sansürleri gömüyoruz" diyerek temsili bir cenaze töreni gerçekleştirdi.

Aralarında Uluslararası Gençlik Topluluğu, Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü, Biyoloji ve Genetik Topluluğu, ODTÜ Oyuncuları, Çevre Topluluğu, Arkeoloji Topluluğu, Matematik Topluluğu gibi birçok öğrenci topluluğu ve bileşeni, birkaç topluluk odasının bulunduğu "Baraka" önünde bir araya gelerek önce kendi uğradıkları baskı ve yasakları anlattı.

Ardından yasaklarla ilgili temsili bir objeyi önlerindeki sandığa atan öğrenciler, fizik bölümü çimlerine kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası açıklama yapan öğrenciler, "Bizlere reva görülen değil, hak ettiğimiz yaşam için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Öğrenciler açıklamada şunları söyledi: "Ses çıkardığımız, bir araya geldiğimiz alanlar tek tek yasaklı alan sayılıyor. Bir araya gelmemizin önüne geçmek için rektörlük soruşturma üzerine soruşturma açarak bir rekora imza atıyor. Sergiler, etkinlikler fiilen iptal ediliyor, sansürleniyor. Bugün de susmayacağımızı söylemek için buradayız. Niteliksiz yurtları da zehirleyen yemekleri de gelmeyen ringleri de sansürlenen, engellenen etkinlikleri de soruşturulmayı da kabul etmeyeceğiz. Bizlere reva görülen yaşamı değil, bizlerin talep ettiği eşit, özgür bir yaşam için mücadeleye devam edeceğiz."