23 Eylül 2024 Pazartesi

ÖGİ: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin açıklama yapan ÖGİ, "Kendi iktidarlarınızın evhamları içerisinde yakalayıp hapis ettiğiniz meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bırakın bizler de 'Çalışalım!'" dedi.
Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Bugün tekçiliğin alabildiğine hayatımıza sokulmaya çalışıldığı bir dönemde gazeteciler de tıpkı asker gibi tektipleştirilmeye çalışılıyor, tek ses dışında başka seslerin çıkmasına tahammül edilemiyor" denildi.
 
Onlarca gazetecinin cezaevinde olduğu bu süreçte "çalışabilen" gazeteciden bahsetmenin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, "Ancak yine de bir avuç 'çalışan gazeteci' gerçekleri kamuoyuna duyurabilmek için canını dişine takarak çalışmasını sürdürüyor" diye belirtildi. 
 
Özgür Gazeteciler İnisiyatifi'nin, herkesin gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını yaşamın olmazsa olmazı olduğunun altını çizdi.  Açıklamada, "Ve gece gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden basın camiasını takdir ediyoruz. Bunun için özveriyle çalışan tüm basın emekçilerinin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" diye kaydedildi.
 
Katledilen gazetecileri de anan Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, "Bugünün anlam ve önemi doğrultusunda iktidara çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; kendi iktidarlarınızın evhamları içerisinde yakalayıp hapis ettiğiniz meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bırakın bizler de 'Çalışalım!'" dedi.