23 Eylül 2024 Pazartesi

'OHAL Komisyonu lağvedilsin, ihraçlar görevlerine dönsün'

KESK Antalya Şubeler Platformu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun lağvedilmesini, ret kararlarının iptal edilmesini, KHK ile ihraç edilenlerin derhal göreve dönmesi talebiyle eylem yaptı.

KESK Antalya Şubeler Platformu, "OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu lağvedilsin. Ret kararları iptal edilsin. KHK ile ihraç edilenler derhal göreve dönsün" talebiyle basın açıklaması yaptı.

Attalos Heykeli önünde yapılan eylemde konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun vasıtası ile yıllarca sürecek bir oyalama mekanizmasının ayaklarının oluşturulduğunu ifade etti. Mol, komisyon ve iktidarın oyalamayı uzatabildikçe uzatarak mağduriyeti işkenceye dönüştürüldüğünü söyledi.

'OHAL KOMİSYONU DERHAL LAĞVEDİLMELİ'
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu ile bir idari organa yargı yetkisi verilerek, yargının da üzerine çıkarıldığını kaydeden Mol, komisyonun dosyaların yüzde 88,5'ini reddettiğini, İdare Mahkemeleri'nin de dosyaları beklettiğini söyledi. "Oyalama, diğer faşizan, hukuk dışı politikalarla da birleşerek işkenceye, cezalandırmaya dönüştürülmüştür" diyen Mol, "Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Bu gerçekleşinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye, yaşatılan haksızlıkların, nefessiz bırakmayı, sosyal ölü haline getirmeyi amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.