20 Eylül 2024 Cuma

Özder: AKP işçileri tahtakurularına peşkeş çekti

Dev Yapı-İş Genel Balkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasına ilişkin ETHA'ya konuşan İnşaat-İş yöneticisi Cemal Özder, "İşçilerinden ayak seslerinden ekonomik krizin geldiğini gören AKP, bizleri tahtakurularına peşkeş çekti" dedi.
Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanması birçok ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamaları ile protesto edildi.
 
ETHA'ya konuşan İnşaat-İş yönetici Cemal Özder ve baba Karabulut, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasını değerlendirdi.
 
İnşaat-İş yönetici Cemal Özder, "İçinde bulunduğumuz süreç AKP'nin şuana kadar yürüttüğü ekonomik ve siyasi programların üzerinde yükseldiği inşaat sektörünün geldiği son aşamadır. Devasa proje olan 3. havalimanında, Torunlar Center'da, Ethica Hastanesi'nde ve daha birçoğunda yaşanan işçi ölümlerinin sebebi de politiktir. Bu sistem bugüne kadar inşaat işçilerinin kanları ile yükseldi" diye konuştu.
 
AKP BİZİ TAHTAKURULARINA PEŞKEŞ ÇEKTİ
 
"3. havalimanına aylarca emek vermiş birisi olarak söylüyorum ki biz insanca yaşam hakkımızı savunduk" diyen Özder, "İşçilerin ayak seslerinden ekonomik krizin geldiğini gören AKP, bizleri tahtakurularına peşkeş çekti. İş cinayetlerinde olduğu gibi bu tutum da politiktir. AKP sendika yöneticilerimizi, üyelerimizi ve işçi arkadaşlarımızı tutuklayarak siyasi bir cevap verdi. Bizler buna asla boyun eğmeyeceğiz ve genel başkanımız nezdinde 35 inşaat işçisinin tutuklanmasının hiçbir hukuki nedeni yok" diye belirtti.
 
OHAL'DE 'YASAK' ŞİMDİ TUTUKLAMA
 
OHAL'de işçi direnişi ve grevlerinin yasaklandığını ancak şimdi ise direnişte olan işçilerin ve sendika başkanlarının tutuklandığını söyleyen Özder, şöyle devam etti: "OHAL'in sadece ismi kalktı. Şuanki baskılar daha da derinleşti. OHAL'de bir basın açıklaması bile yaptırmayanlar şimdi doğrudan tutuklama politikası ile öncüleri sindirmeye çalışıyor. 9 aydır tahtakurularını ilaçlamayan, bu sorunu bitiremeyen bir iktidar bu ekonomik krizi bitiremeyecektir. İşçilerin örgütlülüğünden ve direnişinden korkmalarının nedeni budur."
 
'OĞLUMUN TUTUKLANMASI KOMİK'
 
Özgür Karabulut'un babası Nuri Karabulut ise oğlunun tutuklanmasını komik bulduğunu belirterek "Yurtdışından danışman getirmek yerine çalışanların haklarını verselerdi ekonomik krizi çözerlerdi. Ancak bugün hak arayanları tutuklayanlar suç işliyor" dedi.