Özgür Düş Postası, yeni sayısıyla hapishanelerde dört duvar arasında özgür düş kuranların, direnenlerin sesini ve direncini uluslararası alanda kamuoyuna ulaştırmaya devam ediyor.

" />
    23 Eylül 2024 Pazartesi

Özgür Düş Postası yeni sayısı çıktı

Özgür Düş Postası, yeni sayısıyla hapishanelerde dört duvar arasında özgür düş kuranların, direnenlerin sesini ve direncini uluslararası alanda kamuoyuna ulaştırmaya devam ediyor.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından düzenli çıkarılan Özgür Düş Postası bülteninin kış sayısı zengin bir içerikle okurlarıyla buluştu.

Bültende Türk devletinin hapishanelerde tutsaklara yönelik baskılarına, tecrit ve hak gasplarına, süren açlık grevi direnişine dair değerlendirmelerin yanı sıra, İsrail hapishanelerinde Filistinli tutsakların ve İran hapishanelerindeki tutsakların durumuna da dikkat çekilerek, politik tutsakların enternasyonal kamuoyu tarafından sahiplenilmesinin önemine dikkat çekiliyor.

Tutsaklardan mektuplar, öyküler ve şiirlerin yanı sıra, bir dönem tutsaklıklar yaşamış, dışarı çıktığında aynı kararlılıkla kentlerde ve dağlarda mücadeleye devam eden komünistlerin tutsaklara gönderdiği mektuplar, yoğun pratik mücadele içerisinde devrimci tutsakların unutulmadığını göstermesi bakımından önem kazanıyor.

Tutsakların ve yakınlarının durumlarını, yaşadıkları sorunları daha iyi anlamak bakımından tutsak yakınlarıyla yapılan röportajlar da tutsakların sorunlarına ilişkin mücadelenin önemine dikkat çekiyor. Sonbahar mevsiminde TSP'nin tutsakların sesini Avrupa'ya taşımak için yürüttüğü faaliyetlere de yer veren Özgür Düş Postası, okurların tutsaklara mektup, kart yazarak hücrelerine konuk olması için güncel bir tutsak listesi ve adreslerine de yer vermiş.

Özgür Düş Postası yeni sayısına TSP emekçilerinin yanı sıra tutsaklarinsesi2022@gmail.com mail adresinden ulaşılabilir.