22 Eylül 2024 Pazar

Özsavunmasını kullanan Melek için ‘ömür boyu hapis' istemi

Yıllarca sistematik işkencesine maruz kaldığı Ramazan İpek'e karşı hayatta kalmak için özsavunma hakkını kullanan Melek İpek hakkında iddianame hazırlandı. Meşru müdafaa olmadığını iddia eden savcı, Melek'in ömür boyu hapis ile yargılanmasını istedi. 

Antalya'da yıllarca evli olduğu Ramazan İpek'in sistematik işkencesine maruz kalan ve aynı şeyleri yaşarken özsavunmasını kullanarak İpek'i öldüren Melek İpek hakkında iddianame hazırlandı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce (ACM) kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker imzasını taşıyan iddianamede, "eşi kasten öldürmek" suçundan Melek İpek'in ömür boyu hapis istendi. Savcı, olayın meşru müdafaa olmadığını, İpek'in yargılanıp tahrik indirimi uygulanmasını istedi. 

Kadın katillerine "iyi hal" indirimi uygulayarak ödül gibi cezalar veren erkek yargı, hayatta kalmak için özsavunma hakkını kullanan Melek'in ömür boyu yargılanmasını istedi.

NE OLMUŞTU?
Melek İpek, yıllarca sistematik işkence gördüğü Ramazan İpek'i 7 Ocak Perşembe günü aynı şeyleri yaşadığı sırada özsavunma hakkını kullanarak öldürdü. 

Melek'in gözaltına alındığında gözü mor ve şiş olması, vücudunun birçok yerinde yaşadığı işkencenin izleri bulunmasına rağmen, erkek yargı tarafından 9 Ocak günü tutuklandı. 

Antalya Döşemealtı L Tipi Hapishanesi'nde tutulan Melek, avukatları aracılığıyla kadınların desteği ve dayanışması için teşekkür etti. Melek, "Adaletin yerini bulacağını ve bir an önce evlatlarıma kavuşacağım" dedi.