22 Eylül 2024 Pazar

Paris'te Julie için adalet eylemi

Fransa'da SKB'nin de aralarında olduğu kadın örgütleri, 20 kişinin tecavüzüne uğrayan ve şimdi engelli bir şekilde yaşamını sürdüren Julie için adalet istedi. Kadınlar, tecavüzcülerin cezalandırılmasını talep etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te, 13 yaşındayken kendisine yardım edeceğini söyleyen bir itfaiyecinin tecavüzüne uğrayan Julie için adalet mücadelesi sürüyor.

Julie, henüz 13 yaşındayken, bir itfaiye erinin tecavüzüne maruz kaldı. Yardım edeceği yalanıyla Julie'ye tecavüz eden itfaiye eri, daha sonra 2 arkadaşını çağırdı. Julie, iki yıl boyunca tehdit ve şantajlarla 20'yi aşkın erkeğin tecavüzüne uğradı. Yaşadığı travma sonucu intihar girişiminde bulunan Julie, şimdi yüzde 80 engelli olarak yaşam sürmeye çalışıyor.

2017 yılında tecavüzcülerin yargılanması için başlatılan adalet mücadelesi sonucunda açılan dava, Julie'nin "rıza gösterdiği" iddiasıyla cezasızlıkla sonuçlandı. Adalet mücadelesinin sonucunda mahkemeler sadece 3 tecavüzcüyü yargıladı, Julie'nin beyanları esas alınmadı.

Aralarında Fransa SKB, CNDF, Marche Mondial'in de olduğu örgütlerin çağrısı ile Julie'ye destek için eylem gerçekleştirildi. Paris'te Ministere De La Justice önünde yapılan eylemde kadınlar, "Julie için adalet" sloganını attı.

Eylemde konuşma yapan Julie'nin annesi, 3 yıldır süren dava sürecine ilişkin bilgi verdi, "Benim kızım şimdi çok kötü durumda. Onu bu hale getirenlere karşı büyük öfke duyuyorum. Ama bu mücadele burada bitmeyecek" dedi.

Fransa SKB üyelerinin, "Kadına yönelik şiddete son" yazılı pankart ve "Kadına karşı şiddete son, İstanbul Sözleşmesi uygulansın" dövizleriyle katıldığı eylemde, adaletsizliğe son verilerek tüm tecavüzcülerin cezalandırılması istendi.