25 Eylül 2024 Çarşamba

Piknik yapmak isteyen LGBTİ+'lar gözaltına alındı

Ege Üniversitesi'nin ardından İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin LGBTİ+ Onur Pikniğine de polis saldırdı. Direnişin Renkleri'nden iki LGBTİ+ aktivisti gözaltına alındı.

Direnişin Renkleri, İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Onur Pikniği yapmak istedi. İnciraltı'nda yapılması planlanan piknikten saatler önce hem üniversite kampüsünde hem de piknik alanında polis ablukası başladı.

Pikniğe hazırlanmak için İnciraltı'na giden LGBTİ+'ları polis tehdit etti. Ardından darp ederek iki öğrenciyi gözaltına aldı. Arkadaşları, gözaltına alınan LGBTİ+'lardan bir süre haber alamadı.

Gözaltına alınan öğrenciler Balçova Polis Amirliğine götürüldü. Öğrencilerin sağlık kontrolü için hastaneye götürülmek yerine keyfi biçimde karakolda bekletildiği öğrenildi.

Direnişin Renkleri, İzmir Emniyeti'nin suç işlediğini belirterek arkadaşlarına polis saldırısını kınadı: "İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+'lar olarak yapacağımız #İDÜOnurPikniği 'eyleme dönüşeceği' bahanesiyle engellendi. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı serbest bırakın! Onur Pikniklerini keyfi bir şekilde engellemenize izin vermeyeceğiz!"