24 Eylül 2024 Salı

Pınar Selek'in duruşması 2024'e ertelendi

Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı Mısır Çarşısı Davası, 28 Haziran'a ertelendi.

İstanbul Eminönü'nde bulunan Mısır Çarşısı'nda 1998 yılında meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya dair Pınar Selek hakkında açılan davanın yargılaması devam ediyor. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın 2'nci duruşması İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Selek'i savunmak için çok sayıda avukat duruşma salonunda hazır bulundu. Almanya, Avusturya ve İsviçre'den çok sayıda kişi ve avukat da davayı takip etmek için adliyeye geldi.

Mahkeme başkanı, Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldığına işaret ederek, Adalet Bakanlığı ile Fransa Adalet Bakanlığı arasında yazışmaların sürdüğünü söyledi. Ardından söz alan Selek'in babası avukat Alp Selek, davanın haksız olduğunu söyleyerek, kırmızı bültenle ilgili karar çıkana kadar savunma yapmayacaklarını kaydetti.

Mahkeme başkanı, davayı takip eden Fransız avukatlara söz vermeden önce, Fransa ve Belçika Ceza Usul Kanunu'nu incelediğini ve orada da Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararına direnilmediğini ifade etti. Bunun üzerine söz alan Paris Barosu avukatlarından François Terrier, "Pınar Selek bizim için sembol oldu" dedi.

Avukatların ardından söz alan savcı, kırmızı bülten kararının uygulanması ve diğer eksiklerin tamamlanmasının beklenilmesini talep etti. Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, Selek hakkındaki kırmızı bülten kararının uygulanmasının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 28 Haziran 2024'e erteledi.