1 Ekim 2024 Salı

Polis işkencesine rağmen İstanbul'da mayıs şehitleri anıldı

Kadıköy'de bir araya gelen BMG ve gençlik örgütleri polis işkencesine rağmen mayıs ayı şehitlerini andı. Devrim şehitlerinin isimlerinin yankılandığı Kadıköy'de çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve gençlik örgütleri, ölümsüzleşmelerinin yıldönümünde devrimci önderler İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler olarak bilinen Ferhat Kurtay, Mahmut Zengin, Eşref Anyık ve Necmi Öner'i andı.

'BU TOPRAKLAR DEVRİM TOPRAKLARIDIR'
Kadıköy'de bulunan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi önünde buluşan BMG ve gençlik örgütleri "İbrahim Kaypakkaya ve Dörtleri Birleşik Mücadelemizde Yaşatacağız" ve "Katledilişinin 49'uncu yılında gençlik İbo'nun yolunda" pankartları açarak, devrim şehitlerinin fotoğraflarıyla Süreyya Operası önüne yürümek istedi. Kitlenin önünü kesen polis, eylemin yasaklı olduğunu iddiasıyla engellemeye çalıştı. 

BMG ve gençlik örgütleri polise,  "İbo, Deniz, Mahir sürüyor sürecek mücadelemiz", "Yaşasın birleşik mücadelemiz" sloganlarıyla yanıt verdi.

Söz alan Muhammed Hizmetçi, "Bugün mayıs ayında katledilenleri anmak için buradayız. Bugün bu topraklarda katledilen devrimciler unutulmadı demek için buradayız. Denizler, Sinan Cemgiller, İbolar, Dörtler, Onlar, kavgamızda yaşıyorlar. Bu topraklar devrim topraklarıdır" ifadelerini kullandı.

BMG ve gençlik örgütleri polis ablukası altına alınırken, basın emekçileri de işkenceyle ablukanın dışına çıkarıldı.

'DEVRİMCİ İRADE TESLİM ALINAMAZ'
Kalkanlarla bir çember oluşturan polis, alanın içinde BMG ve gençlik örgütlerine işkence yaptı. İşkenceye karşı "Devrimci irade teslim alınamaz" ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları yükseldi. 

Bu sırada basın emekçilerinin de görüntü alması engellenmeye çalışıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu'nun da destek verdiği eylem boyunca "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya", "İçeride, dışarıda hücreleri parçala", "Mayıs şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.