23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava ve Paris'te ölümsüzleşenler anıldı

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve Zora genç kadın örgütleri, Almanya'nın Hildesheim şehrinde düzenledikleri anma etkinliğinde Paris katliamı ve Rojava'daki işgal saldırılarında ölümsüzleşenleri andı.

Almanya'nın Hildesheim şehrinde düzenlenen bir etkinlikle Paris katliamında ve Rojava'daki işgal saldırılarında ölümsüzleşenler anıldı.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve Zora genç kadın örgütleri tarafından düzenlenen etkinliğe, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi de katıldı. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda, "Farklı anadiller konuşsak da, dünyanın farklı köşelerinden gelsek de, farklı hikayelere sahip olsak da, ortak bir yanımız var: Aynı sistem tarafından eziliyoruz ve bu sistem bize artık bir şey sunamıyor. Dünya çapındaki ilerici, devrimci ve antikapitalist hareketlerin arkasında duruyoruz. Uluslararası dayanışma örgütleyerek bu mücadeleleri sürdürüyoruz" denildi.

Anma sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra, "Şehît namirin", "Bijî berxwedana Rojava" ve "Bijî berxwedana gerîlla" sloganlarıyla sona erdi.