25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojava'da binler işgale karşı direnişi selamladı

Rojava halkları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti, Güney Kürdistan dağlarında süren gerilla direnişini selamladı.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bugün yine sokaklardaydı. Cizir bölgesindeki çok sayıda kentte halk yürüyüşleri gerçekleştirildi, gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarının durdurulması istendi.

Qamişlo'da Haliç Kavşağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, işgal karşıtı sloganlar atarak İşçi Kavşağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Özerk Yönetim'e bağlı kurum çalışanları da kitlesel olarak katıldı. Yürüyüşte "Önderliğin özgürlüğü bizim de özgürlüğümüzdür, gerilla direnişi onurumuzdur" yazılı pankart açıldı. 

Yürüyüş sonunda konuşan Kongreya Star Üyesi Menîce Heyder, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit politikalarına dikkat çekti, tecridin amacının Kürt halkının özgürlük mücadelesini engellemek olduğunu dile getirdi.

TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso da faşist Türk devletinin her fırsatta Kürt halkının mücadeleyle elde ettiği kazanımlara saldırdığını dile getirdi. Hiso "Erdoğan'ın yürüttüğü siyasetin Osmanlı siyasetinden bir farkı yok" dedi. Eylemde işgal saldırılarına karşı direnen gerillalar da selamlandı.

Derîk'te Özgürlük Meydanı'nda toplanan kitle, Şehitler Kavşağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde konuşan Dêrik PYD Eşbaşkanı Mihemed Ebdulrehman, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını kınadı.

Amûdê'de Şehit Cihad Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi de işgal saldırılarını protesto ederken, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê, Til Temir, Dirbêsiyê, Tirbêspiyê, Til Hemis, Çil Axa, Şeddade ve Til Barak kentlerinde de protesto yürüyüşleri gerçekleştirildi.

Halep'in Şêxmeqsud ve Eşrefiyê mahallelerinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi, "Garê ruhu ile kazandık. Avaşin, Zap ve Metina ruhu ile de kazanacağız" denildi.