24 Eylül 2024 Salı

'Rojava'dan Filistin'e ezilen halklar kazanacak'

İsrail Konsolosluğu önünden seslenen ESP ve SGDF, "Bugün Rojava'yı bombalayanlar da Filistin'e saldıranlar da işgalci devletlerdir. Bir kez daha İsrail Konsolosluğu önünden sesleniyoruz: Rojava'dan Filistin'e ezilen halklar kazanacak" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Filistin direnişini desteklemek ve İsrail'in saldırılarına tepki göstermek için Maslak'ta bulunan İsrail Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Eylemde, "İsrail siyonizmiyle tüm ilişkiler kesilsin" pankartı açıldı.

Sosyalistler, eylemde şu ifadeleri kullandı: "Filistin direniş örgütlerinin Aksa operasyonuyla işgalci siyonist İsrail'e karşı başlattığı silahlı direnişi İsrail Konsolosluğu önünden selamlıyoruz. Yıllardır Ortadoğu'da işgalci siyonist İsrail devleti Filistin halkına zulüm ediyor, katlediyor, bombalar atıyor. Bu katliamlara, bombalara, işkencelere, tecavüzlere karşı Filistin halkı tarihten beri direniyor. Bu direniş bize gösteriyor ki Ortadoğu'da ezilen halklar özgür olmadıkça siyonistler ve emperyalistlere de huzur olmayacak. Türkiye işçi sınıfının da Kürt halkının safı da Filistin halkının direniş safıdır. Sömürgeci Türk devleti de işgalci siyonist İsrail devletiyle aynı saftadır. Bugün Rojava'yı bombalayanlar da Filistin'e saldıranlar da işgalci devletlerdir. Bir kez daha İsrail Konsolosluğu önünden sesleniyoruz: Rojava'dan Filistin'e ezilen halklar kazanacak! Kahrolsun siyonizm, kahrolsun emperyalizm! Yaşasın Filistin halkının direnişi!"

Eylem boyunca "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Kahrolsun siyonizm yaşasın özgür Filistin" sloganları atıldı.