25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojavalı komünistler Elende el Muhammed'i anlattı: O'nun yolundan yürüyün

Rojavalı komünistler ölümsüzleşmesinin 2. yılında çalışma yoldaşları komünist genç kadın öncü Elende El Muhammed parti adıyla Zîlan Destan'ı anlattı. Rojavalı komünistler Elende el Muhammed'in "tüm gençlerin sembolü" olduğunu söyledi ve ekledi: "Devrime, halkının özgürlüğüne, komünizm fikrine
inandı" dedi.

Rojavalı komünistler ölümsüzlüğünün 2. yılında komünist genç kadın öncü Elende El Muhammed'i (Zîlan Destan) ETHA'ya anlattı.

OSMAN: ŞEHİT ZÎLAN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRDI
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Temsilcilerinden Abdulhalîm Osman, Elende El Muhammed'in tüm gençlerin sembolü olduğunu kaydetti, "Şehit Zîlan şehadetiyle yüreğimizde özlem bıraktı. İnce ruhu, her zaman güler yüzüyle insanların gönlüne girdi. Bir aileyi ziyaret ettiğinde gönüllerinde yer edinirdi. Devrime, halkının özgürlüğüne, komünizm fikrine inandı. Devrim için, devrimin gelişimi ve halkının özgürlüğü için ne bedel gerekiyorsa onu vermeye hazırdı. Maalesef şehit düşüşü çok erken oldu" dedi.

'DEVRİME, HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNE, KOMÜNİZM FİKRİNE İNANDI'
Osman, Elende El Muhammed'in her yaştan insanla iletişim kurabildiğini ve onlarda etki yarattığını belirtti. Osman şunları vurguladı: "Zîlan yoldaş gençti ama konuştuğu, bir tartışmaya girdiği zaman fikir ve çalışmasında yaşından çok daha büyüktü. Genç olduğunu hiç hissetmez, inanmazdın. Fikir ve komünizm felsefesinde, siyasi çalışmalarında bütün yönleriyle çok gelişkindi. Çocuklarla yan yana geldiği zaman onlarla güler, şakalaşır, konuşurdu. O zaman da çocukmuş gibi görünürdü. Büyüklerle büyük, gençlerle gençti. Çalışmalarına ciddiyetle yaklaşırdı. Bugünün işini yarına bırakmazdı. Her zaman örgütün gelişimi için çalışırdı. Ama maalesef şehit Zîlan erken gitti. Özlemi/kederi bütün gençlerin özellikle bizim yüreğimizde yara bıraktı. Birçok arkadaş bu çalışmayı yapabilir, bu emeği verebilir fakat Zîlan yoldaş farklıydı. Onun hakkını veremeyiz. Arkasında çok önemli bir şey bıraktı. Gençlerin arasında sevgiyi yarattı. Zafere ulaşana kadar Şehit Zîlan'ın yolunun takipçisi olacağız. Belki Şehit Zîlan'ı ulaştığı aşamaya ulaşamayacağız ama Zîlan yoldaşın devrim umudunu, hayallerini yerine getireceğiz."

HESÊN:BİZİ ANLIYORDU, HİSSEDİYORDUK
JKŞ'li Suzan Hesên de Elende El Muhammed'in kendisiyle kurduğu bağdan çok etkilendiğini belirtti, "Birbirimizle paylaşımımız çoktu. Sohbeti çok güzeldi. Onunla birlikteyken çok mutlu oluyorduk. Bizi anlıyordu hissediyorduk. Şehadeti bizim için çok zor oldu" dedi.

SEYDO: GENÇLERİN DEVRİME, KOMÜNİST FİKİRLERE SAHİP ÇIKMASINI, ÖRGÜTLENMELERİNİ İSTİYORDU
Bayram Seydo örgütlenmesinde Elende El Muhammed'in etkisi olduğunu kaydetti, "CKŞ'yi ilk defa Şehit Zîlan'la yürüttüğümüz tartışmalar sayesinde tanıdım. O zaman şehit Zîlan benimle, gençlik, çalışmaları, örgüt fikri üzerine tartışmalar yürüttü. Çalışkan, örgütçü bir yoldaştı, günlük yaşamını sadece örgüt çalışması üzerine kurardı. Sosyalizmin, komünizmin, eşitliğin yaratılmasını istiyordu. Devrime emeği ve mücadelesi çoktu. Bütün gençlerin, Devrimci Komünist Gençler'in devrime, komünist fikirlere sahip çıkmasını, bilinçlenmelerini, örgütlenmelerini istiyordu" ifadelerini kullandı.

'ONLARIN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'
Elende El Muhammed'in her koşulda çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Seydo, gençler üzerinde büyük etkisinin olduğunu vurguladı. Seydo şunları belirtti: "Zilan yoldaş kadınların haklarını korumak için, erkek egemenliğine karşı her zaman mücadele ederdi. Kadın devrimi daha fazla büyüsün isterdi. Cesaret ve irade sahibiydi. Her zaman gülüşüyle halkın, yoldaşlarının içerisindeydi. Şehit Zîlan bizlere örnek oldu. Her eğitimde, tartışmada onun devrimciliğinin üzerine konuşuyoruz. Gençleri böyle örgütlüyoruz. Gerçekten de ne kadar konuşsak da şehit Zîlan'ı hakkını veremeyiz. Komünist Devrimci Hareket olarak şehit Zîlan'ın ve tüm şehitlerin önünde sözümüzü yineliyoruz. Bütün şehitlerin hayallerini gerçekleştireceğiz. Onların yolundan yürüyeceğiz. Şehitlerin hayallerini yerine getirmek için çok çalışacağız. Yaşasın sosyalizm, yaşasın komünizm. Şehit Namirin."

ÎSMAÎL: HERKES ŞEHİT DÜŞME ONURUNA SAHİP OLAMAZ, ONLAR BU ONURU GÖĞÜSLEDİLER
Abdulkerim Îsmaîl de, Elende El Muhammed'in anısına sahip çıkacaklarını belirtti, "Şehitlerimizin mücadelesini sürdürmeliyiz. Gecesini gündüzüne katan insanlar hiçbir zaman aklımızdan çıkmamalı. Bu insanlar bize özgürlük hakkını verdiler. Binlercesi gitti, Baran arkadaş, Ahmet arkadaş, Zîlan arkadaş da şehit düştü. Herkes şehit düşme onuruna sahip olamaz, onlar bu onuru göğüslediler" dedi.

SERHAD: GENÇLERİN TEK YUMRUK OLUP BU TOPRAKLARI KORUMALARI İÇİN ONLARI ÖRGÜTLEMEK İSTERDİ'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ)'li Givera Serhad'da Elende El Muhammed'in, gençleri örgütlemek için büyük emekler harcadığını vurguladı: "Şehit Zîlan topraklarını korumak için birçok emek verdi. Çalışmalar yürüttü. Çalışmalarında kadınlara ve gençlere çağrıda bulunuyordu. 'Gelin topraklarınızı koruyun. Şehirlerinizi terk etmeyin' diyordu. Her zaman gençleri etrafında toplamak onları örgütlemek isterdi. Gençlerin kapitalizmin kirine bulaşmaması için gençlerin önüne doğru yolu koyardı. Her zaman kadın haklarını savunurdu. Çünkü kadınların üzerindeki zulmü ve zorbalığı görürdü. O da emeğiyle, yoldaşlarının emeğiyle kadınların üzerindeki zulmün ve zorbalığın kaldırılması, kadın haklarının korunması için mücadele ederdi."

'TOPRAKLARI KORUMAK İÇİN ONLARI ÖRGÜTLEMEK İSTERDİ'
Elende El Muhammed'in etrafın da her zaman gençlerin toplandığını belirten Serhad, "Nerede bir genç görse gidip aralarına otururdu. Gençlerde nasıl devrimci kişilikler oluşturulacağı üzerine tartışırdı. Bunun için mücadele ederdi. Zîlan yoldaş gençlerle oturduğu zaman örgütümüzün ve diğer örgütlerin arasındaki farkı gösterirdi. Komünist gençler kimdir, neyi savunur? Her zaman bu konularda tartışırdı. Komünizm fikrini yaymak isterdi. Bütün halklara komünistlerin kim olduğunu ne için savaştıklarını göstermek isterdi. Zîlan yoldaş kapitalizmin ve burjuva devletlerin yıkılması için gençlerin tek yumruk olup bu toprakları korumaları için onları örgütlemek isterdi" dedi.

Serhat konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı: "Topraklarınızı koruyun. Şehit Zîlan'ın yolundan yürüyün. Şehitlerinizin yolunu bırakmayın, şehirlerinizi terk etmeyin bu toprak sizin toprağınız."