24 Eylül 2024 Salı

Rojavalı komünistler Hesekê'de MLKP'nin 29. yılını kutladı

TKŞ, JKŞ ve CKŞ'liler Hesekê'de MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümüne ilişkin kutlama etkinliği yaptı. Kutlamada, Rojava devrimini sosyalizme ilerletme sözü verildi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyeleri MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümünü Hesekê'de kutladı.

TKŞ binasında yapılan kutlama saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TKŞ temsilcilerinden ve JKŞ Sözcüsü Fadya Sîdo, MLKP'nin Türkiye ve Kürdistan topraklarında örgütlendiğini hatırlattı.

MLKP'nin dağlardan şehirlere, dört parça Kürdistan'dan Avrupa'ya kadar her alanda mücadele yürüttüğünü kaydeden Fadya Sîdo, KKÖ'nün kadın devrimi fikriyle erkek egemenliğine karşı mücadele ettiğini belirtti.

Komünistlerin Rojava devrimi ile kurduğu ilişkinin önemine vurgu yapan Fadya Sîdo, "MLKP, 19 Temmuz 2012'de başlayan Rojava devrimine ilk günlerinden itibaren katıldı. Devrimi inşa etmek ve savunmak için emek verdi, bedeller ödedi" dedi.

MLKP'nin sömürgeciliğe karşı Özgür Birleşik Sosyalist Kürdistan şiarıyla mücadele ettiğini vurgulayan Fadya Sîdo konuşmasını şöyle bitirdi: "Komünistler, Rojava devrimini savunmak ve sosyalizme doğru ilerletmek için politik kitle çalışmasında güçlü faaliyetler örgütledi. Halkın özsavunmasını geliştirmek, devrimi halkla buluşturmak için Devrimci Komünist Hareket'in kuruluşu ilan edildi. Devrimi, tüm Ortadoğu topraklarına yayarak, ezilen halklarımızın kurtuluşuna ve özgürlüklerine doğru yeni bir sayfa açacağız."

Etkinlikte konuşma yapan CKŞ Sözcüsü Destan Serhat, MLKP'nin kuruluşundan itibaren her gün faşist Türk devleti ve kapitalist devletlerin saldırısı altında olduğunu hatırlattı. Destan Serhat, "MLKP'nin yenilgisini istiyorlar. Ama o aynı zamanda her alanda, her şehirde, her ülkede çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

MLKP denildiğinde akla şehitlerin geldiğini kaydeden Destan Serhat, "Bu yüzden diyoruz ki MLKP şehitler partisidir. MLKP'nin tarihi kanla yazıldı. Rojava'nın birçok cephesinde ağır bedeller verdi. Serkan Tosun'dan Sarya Özgür'e, Zilan Destan'a, Şehit Taylan'dan Şehit Firat'a büyük bedeller verdi. Bir yıl içerisinde 4 yoldaşımızı, 4 komutanı toprağa verdik. Bu parti her zaman direnecektir. Bu parti direniş ve mücadele partisidir. Bu 10 Eylül ihanetçilere, faşist ve kapitalist devletlere bir yanıt olsun."

Destan Serhat sözlerini "Gençlik gelecek gelecek sosyalizm" sloganıyla bitirdi.

Anmada TKŞ Hesekê Meclisi adına konuşan Ehmed Xidir, MLKP'nin 29. yılını dağlarda, şehirlerde, zindanlarda direnen herkesin 10 Eylül'ünü kutladı. Xidir, MLKP'nin halkların özgürlüğü ve eşitliği için mücadele etmekten hiç geri adım atmadığını belirtti.

Rojava devrimini savunmaya devam edeceklerini kaydeden Xidir, "Devrimi sosyalizme ilerleteceğiz. Tüm ortadoğu topraklarına yayacağız" dedi.

Kutlama CKŞ'nin Stêrka Sor müzik grubunun şarkıları ve halaylarla sona erdi.