24 Eylül 2024 Salı

Rojava'lı komünistler, 'saldırılar işgal amaçlıdır'

TKŞ, JKŞ, CKŞ Kobanê'de basın açıklaması yaparak işgal saldırılarını kınadı. Dirbêsiyê'de TKŞ ve JKŞ bildiri dağıtımı yaptı ve dövizler astı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kobanê'de Serêkaniyê-Girê Spî işgali, son saldırılar ve uluslararası komplo yıldönümüne ilişkin basın açıklaması yaptı

TKŞ temsilcilerinden Mirza Berxo yaptığı konuşmada, 4 Ekim'de başlatılan hava saldırılarını kınadı. Yapılan saldırıların işgal amaçlı olduğuna dikkat çekti.

Berxo, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komplonun yıldönümünde yapılan Serêkaniyê ve Girê Spî işgal saldırılarını hatırlattı. Mirza Berxo 4 Ekim'de başlayan saldırıların da işgal amaçlı olduğunu kaydetti. "Biz TKŞ olarak, Rojava'nın komünist hareketi olarak buradayız, direniyoruz" dedi.

'İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Berxo, "Biz biliyoruz ki Türk devleti Dêrazor savaşında farklı bir amaç içindeydi. Ama bu hedefine ulaşamadı, kaybetti. Bu nedenle bir kere daha Rojava'yı bombardımanla işgal etmek istedi. Ama biz buradaki kuvvetlerimizle, savaşçılarımızla, yoldaşlarımızla hep birlikte direniyoruz. QSD savaşçılarımızla, buradaki işçi-emekçi, çiftçi savaşçılarımızla direniyoruz, özgürleştireceğiz."

İşgal altındaki toprakları mutlaka özgürleştireceklerini söyleyen Berxo şunları kaydetti: "İşgal altında ki Efrîn'i de özellikle bu ayda, Kürt Halk Önderine yapılan komplonun yıl dönümünde işgal edilen Girê Spî ve Serêkaniyê'yi de özgürleştireceğiz. Halkımızla, savaşçılarımızla, ne kadar işçimiz ve çiftçimiz varsa birlikte direneceğiz ve biz kazanacağız."

Berxo konuşmasını Zafer, Zafer, Zafer! Zafer Bizimdir sözleriyle bitirdi.

Basın açıklaması, "Biji berxwedan'a Rojava", "Biji berxwedan'a QSD" sloganları ile son buldu.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ ve JKŞ Dirbêsiyê'de Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgali, son işgal saldırıları ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a yapılan uluslararası komplo saldırısının yıldönümü nedeniyle şehrin farklı noktalarına dövizler astı. Halkları, kadınları işgal saldırılarına karşı devrimi savunmaya, direnişi yükseltmeye çağırdı.