24 Eylül 2024 Salı

Rojava'ya dönük saldırılarda 11 kişi katledildi

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları gece boyu sürdü, sivil altyapı hedef alınırken 11 kişi katledildi.

Türk devletine bağlı SİHA ve savaş uçakları gece boyu bombardımanlarını sürdürdü, Kizwan Dağı ile Til Temir'in Tewîla, Gozeliye ve Şêx Elî köyleri hedef alındı.

Altyapı tesislerine dönük saldırılarda, Qamişlo'da 2 fabrika hedeflendi. SİHA'ların Amûdê'de bulunan elektrik santralini bombalaması sonucunda tesis devre dışı kaldı. Santralin yıkılmasının ardından Elok köyünde bulunan ve elektriğin sağlandığı su istasyonu da durduruldu. Bu nedenle Hesekê'ye giden sular da kesildi.

İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, Tirbespiyê'de petrol istasyonunun başka bir noktasını bombaladı, ayrıca Tirbêspiyê, Çilaxa, Dêrik, Girkê Legê ve Amûdê ilçelerinde bulunan bir petrol sahası, elektrik istasyonları ve köyler bombalandı.

Ayrıca Kobanê, Minbic, Efrîn ve Til Temir'e bağlı onlarca köy gece boyunca bombalandı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ise yaptığı açıklamada birçok can kaybının yaşandığını belirtti. Açıklamaya göre 5'i sivil 6'sı İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 11 kişi katledildi. Ayrıca 8'i sivil 2'si İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 10 kişi yaralandı.