24 Eylül 2024 Salı

Rojava'ya yönelik saldırılarda 19 tesis bombalandı

İşgalci Türk devleti Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştiriyor. Saldırılarda halka hizmet veren 19 tesis hedef alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerinin hemen ardından birçok kentte savaş uçakları ve SİHA'larla kapsamlı hava saldırıları gerçekleştirildi. Dün öğlen saatlerinden itibaren 19 farklı halka hizmet veren tesis işgalci Türk Ordusu'na ait savaş uçakları ve SİHA'larla bombalandı.

CIZÎRE BÖLGESİ
Dün Türk devletine ait bir SİHA Hesekê'nin Sefiye beldesindeki bir kiremit fabrikasını hedefledi. 3 kez bombalanan fabrikada bulunan 4 işçi yaralandı.

Bu sabah Hesekê-Til Temir yolu üzerindeki Mişerfe Hime mezrasına dönük saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Ali Hemo Naso, Bashir İsa Hamid, Abdulaziz El Mihemed ve Ednan Behro Abdullah isimli 4 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SİHA'lar Waşûkanî Kampı civarını da bombaladı. Bir araca yönelik gerçekleştirilen saldırıda can kaybı olduğu ifade ediliyor. İşgalci Türk ordusu Amûdê'nin Til Hebeş köyünü bombaladı. Bombardımanda can kayıplarının olduğu bildiriliyor.

İşgalci Türk devletine ait SİHA'lar Hesekê yolu üzerinde Til Temir'in Rekbe köyünü de bombaladı. Rekbe köyünde içme suyu istasyonları bulunuyor. Qamişlo kantonuna bağlı Tirbespiyê ilçesindeki Zarba Petrol istasyonu ve Girdahol köyündeki petrol tesisi hedef alındı. Saldırılar sonucunda maddi hasar meydana geldi.

Tirbespiyê ilçesi işgalci Türk ordusu tarafından obüslerle bombalandı. Obüs roketleri boş araziye düştü.

İşgalci Türk ordusuna ait bir insansız hava aracı Tirbespiyê'nin kuzeyinde bulunan Seîde petrol istasyonunu bombaladı. Saldırı sonucunda maddi hasar meydana geldi.

Qamişlo'ya bağlı Çilaxa ilçesinde El Qaws köyünde bir petrol tesisi hedef alındı. Saldırı sonucunda maddi hasar meydana geldi.

Hesekê'nin Til Temir ilçesine bağlı Rîguba ve Tewîla köyleri işgalci Türk devletine ait SİHA'lar tarafından bombalandı. Saldırı sonucuna ilişkin bilgi elde edilemedi.

İşgalci Türk ordusu, Hesekê'nin büyük bir bölümüne elektrik sağlayan Xerbî Barajını bombaladı. Enerji Dairesi, bombalanan istasyonun 20/66 kw gücünde elektrik ürettiğini ve Hesekê'nin önemli bir bölümünün bundan faydalandığını açıkladı. İşgalci Türk devletinin uçakları, Qamişlo'nun Meysenun mahallesinde bulunan elektrik santrali ile kente bağlı Sêgirka köyünü bombaladı. Saldırı sonucunda elektrik istasyonunda yangın çıktı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Amûdê'de elektrik santralini bombaladı. Amûdê''nin tümüne elektrik sağlayan santralde yangın çıktı.

FIRAT BÖLGESİ
Saldırılar Fırat bölgesine de yayıldı. Kobanê'nin güneyinde yer alan Sirîn ilçesinin güneybatısındaki Qesif köyünde bulunan bir sivil sanayi SİHA'lar tarafından bombalandı. Ayrıca Kobanê'nin Çelebî köyündeki petrol kuyuları hedef alındı. SİHA'lar Kobanê'nin güneydoğusundaki Xarab Eşk köyü yakınlarında M4 yolu üzerinde bir motosikleti hedef aldı. Saldırının detayları henüz öğrenilemedi.

BİR SİHA DÜŞÜRÜLDÜ
Hesekê kantonuna bağlı Til Temir ilçesinin Rîguba ve Ebû Naqa köyleri arasında Türk devletine ait Bayraktar adındaki bir Silahlı İnsansız Hava Aracı düştü.

Olayın ayrıntılarına ilişkin herhangi bir bilgi elde edilemedi.