24 Eylül 2024 Salı

Saldırılara karşı misilleme eylemleri: 10 Türk askeri öldürüldü

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara karşı QSD ve HRE'nin gerçekleştirdiği misilleme eylemlerinde 10 Türk askeri öldürüldü, onlarcası ise yaralandı.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yoğun saldırıları sürerken QSD ve HRE ise misilleme eylemleri gerçekleştiriyor. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşılık veren QSD ve HRE, 10 Türk askerini öldürdü.

QSD Basın İrtibat Merkezi'nin öldürülen 5 askere ilişkin açıklaması şöyle: "İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına karşı güçlerimiz, meşru savunma hakları kapsamında işgalci Türk ordusunun üslerine yönelik 2 etkili askeri operasyon düzenlemiştir. Dün güçlerimiz, Til Temir ilçesinin kuzeyinde işgal altındaki bölgelerdeki Bab El Ferac ve Ebdulhey üslerine yönelik 2 etkili operasyon gerçekleştirdi. Sonuç olarak işgalci Türk ordusunun 5 askeri öldürüldü, onlarca asker de yaralandı."

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Güçlerimiz, 5 Ekim günü işgalci Türk devletinin Ezaz ilçesine bağlı Dabık'taki üssüne yönelik özel bir operasyon düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda işgalci Türk ordusunun 5 askeri öldürülmüş, 9 askeri de ağır yaralanmıştır. Aynı zamanda bir araba ve bir düşman üssü vuruldu. Aynı gün Şera ilçesine bağlı Şêwarxa köyünde Türk ordusunun insansız uçağı düşürüldü."