2 Ekim 2024 Çarşamba

Sancar: Newroz mesajlarını 1 Mayıs meydanlarında büyüteceğiz

Partisini Meclis Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Newroz'da verilen mesajları 1 Mayıs'ta daha da büyüteceklerinin altını çizdi.  Sancar, "İşte o mesajları şimdi biz 1 Mayıs meydanlarında daha da büyüyeceğiz. 1 Mayıs'a da bu ruhla hazırlanıyoruz. 1 Mayıs meydanları da bu ruhla dolacaktır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkede yoksulluk artarken iktidarın kaynakları rant ve savaşa aktardığını söyleyen Sancar, asgari ücretin yeniden düzenlenmesi talebiyle kanun teklifi verdiklerini söyledi. 

İktidarın yoksullarla değil yoksullukla mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Sancar, HDP'nin bu düzenin sonunu getirecek olan işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların yani ezilenlerin partisi olduğunu bu nedenle de iktidarın HDP'ey saldırdığını kaydetti.

"Üç haneli enflasyonun gerçek nedenlerini biliyoruz. Sıfır demokrasi, sıfır hukuk, sıfır adalet" diyen Sancar; talan, savaş ve rant politikalarının yanına bir de demokrasiyi rafa kaldırmak, hukuku yok etmek, adaleti tamamen ezmenin de bu düzenin, soygunun ve sefalet tablosunun nedeni olduğunu belirtti. Bu ülekye gerçek alternatifi sunacak yolun Üçüncü Yol olduğunu dile getiren Sancar, "HDP, Üçüncü Yolu büyüttükçe; demokrasi güçleriyle, ezilenlerle, emekçilerle birlikte yürüyüşünü güçlendirdikçe bu karanlık tünelin ucunda aydınlığın olduğunu hepimiz daha iyi görüyoruz ve başaracağız. Newroz meydanları bunu gösterdi. Kongrelerimizde ve sokaklarda bunu görüyoruz" dedi. 

Sancar, "HDP halkın içindedir. HDP halk ile birliktedir ve halk için çalışmaktadır. Bu çalışmaların sonucunu büyük bir demokrasi ittifakını inşa ederek mutlaka alacaktır. Bu sonuçlar mutlaka ortaya çıkacaktır. Bizim ne kimsenin lütfedeceği bir masada kürsüye ihtiyacımız var ne de birilerinin bizi meşru görme konusunda sözlerine ihtiyacımız var. Meşruluğumuz haklılığımızdadır, yerimiz meydanlardadır, halkın içinde ve halk ile birliktedir" ifadelerini kullandı. 

Milyonların aktığı Newroz'un barışın ne demek olduğunu haykırdığını söyleyen Sancar, "Newroz aynı zamanda gerçek kurtuluşun nereden ve nasıl geçtiğini gösterdi. Türkiye'nin 70 merkezinde milyonlar meydanlara doluştular, ortak mücadele istediler, ortak mücadele için iradelerini ortaya koydular. Bu ortak mücadeleyi de soyguna, sömürüye, savaşa, talana, yalana karşı birlikte yürüme çağrısını büyüttüler" diye konuştu. 

Newroz'da verilen mesajları 1 Mayıs'ta daha da büyüteceklerinin altını çizen Sancar, şöyle devam etti: "İşte o mesajları şimdi biz 1 Mayıs meydanlarında daha da büyüyeceğiz. 1 Mayıs'a da bu ruhla hazırlanıyoruz. 1 Mayıs meydanları da bu ruhla dolacaktır. İşte bu ruh, ülkenin gerçekten demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, adalete ulaşacağı yolu da bizlere göstermektedir. Bizlerin önüne bu yolu yürümeyi bir görev olarak koymaktadır. Bugün dünden daha umutluyuz, bugün dünden daha güçlüyüz."