22 Eylül 2024 Pazar

Savcı 'meşru müdafaa yok' diyerek Gülşen'e ceza istedi

Sancaktepe'de ölmemek için özsavunma hakkını kullanarak Vedat Bilgi'yi öldüren Gülşen Bilgi hakkında savcı meşru müdafaa olmadığını savunarak 30 yıla kadar hapis cezası istedi. 

İstanbul Sancaktepe'de sistematik şiddet gördüğü Vedat Bilgi'yi özsavunmasını kullanarak öldüren Gülşen Bilgi'nin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 

Vedat Bilgi'yi 15 Temmuz 2020 günü ölmemek için öldüren Gülşen Bilgili, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmış; hakkında hazırlanan iddianamede ise 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına Bilgili, tutulduğu Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşma salonuna sadece taraf avukatları ve Gülşen Bilgili'nin ailesi alınırken, Mor Dayanışma üyeleri ise salona alınmadı.

Mahkemede mütalaasını sunan iddia makamı işlenen suçun meşru müdafaa olmadığını savunarak, Bilgili'nin "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca cezada haksız tahrikin göz önünde bulundurularak indirim uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti Gülşen'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.