23 Eylül 2024 Pazartesi

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi Türkiye'nin saldırısını kınadı

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, Türkiye'nin Şengal'in bir köyüne düzenlediği saldırıyı kınayarak, "Êzidîlere yönelik soykırımın devamı" olduğunu belirtti.

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, Türkiye'nin Şengal'e yönelik saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Bu saldırı, Türk devletinin IŞİD ile işbirliği temelinde soykırım saldırılarının devamıdır" dedi.

Çarşamba yerel saatle 10.40 sıralarında Şengal'in Sinune beldesine bağlı Digure köyü TSK saaş uçaklarıyla bombalanmıştı.

IŞİD'in yenilgisi ardından Türkiye'nin doğrudan Êzidî halkını hedef almaya başladığı ifade edilen açıklamada, "Türk devleti şimdi IŞİD'in intikamını almak isiyor. Bu saldırıların başka bir anlamı yok" diye belirtti.

Irak hükümetini tutumunu netleştirerek saldırılara karşı durması gerektiği kaydedilen açıklamada, saldırıların Irak hava sahası kullanılarak yapıldığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne de çağrıda bulunan Meclis, bu saldırılar karşısında dünyanın sessizliğinin "utanç verici" olduğunu vurgulandı.

Kürdistan'ın dört parçasına da seslenen Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, alanlara çıkarak Türkiye'nin saldırılarının protesto edildemesi çağrısı yaptı.