24 Eylül 2024 Salı

SGDF için dayanışma çağrısı

Gençlik örgütleri, SGDF üyeleri hakkında açılan ve 14 Eylül'de görülecek olan dava duruşmaları için Ankara'da dayanışma çağrısında bulundu.

Gençlik örgütleri, tutsak Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer, Okan Danacı ve MYK üyesi Müslüm Koyun'un 14 Eylül'de görülecek duruşmalarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda gençlik örgütü temsilcisinin katıldığı basın toplantısında, "Baskılar tutuklamalar gençliği yıldıramaz, SGDF'li tutsaklara özgürlük" pankartı açıldı.

Zeynep Ülger, iktidarın SGDF'lilerin mücadelelerinin meşruluğunu kriminalize etmek için düzmece iddianamelerle hapishanelerde tutsak ettiğini vurguladı. Konuşmasında iddianamelere konu edilenleri açıklayan Ülger, "YÖK'e karşı yapılan eylemler, genç kadınların 8 Mart çağrıları, işgalci savaşa ve kimyasal silaha karşı eylemler, tarikat yurtlarında intihar eden Enes Kara için eyleme katılma, Sivas ve Maraş Katliamı anması yapmak, gençlik kültür evleri açmak. Gençlik örgütleri olarak bizler bu operasyonları ve saldırıları çok iyi tanıyoruz" dedi.

İktidar tarafından yapılan saldırıların mücadelenin tüm kuvvetlerine yöneltildiğini ve gençlerin geleceksizliğe ve yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Ülger, "Politik özgürlüğümüze dört bir yandan saldıran faşist AKP-MHP iktidarı gençliğin mücadele alanlarına saldırarak gözaltı, tutuklama ve baskılarla izole etmek istiyor. Suruç'ta katliam ile bitiremediği gençliği bugün tutuklamalarla bitirmeye, tasfiye etmeye çalışıyor. Faşist AKP-MHP iktidarı gençliğin, işçilerin, emekçilerin, kadınların LGBTİ+'ların çıkardığı açtığı her mücadele kanalına saldırıyor; adalet arayışında olan Şenyaşarlar'ın, Cumartesi Anneleri'nin taleplerinin duyulmasını engellemeye çalışıyor, Kürt halkının özgürlük talepleri ve ezilenlerin bütün özlemleri için mücadele edenlere siyasi kırım operasyonlarıyla saldırıyor. Gözaltı, tutuklama ve baskılarla sindirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlik örgütleri olarak iktidarın yozlaşmasını ve çeteleşmesini istediği gençliğin mücadeleye devam edeceğini belirten Ülger, 14 Eylül'de gerçekleşecek duruşmalar için dayanışma çağrısı yaptı.