24 Eylül 2024 Salı

SGDF tutsakları için İzmir'de eylem: Yoldaşlarımızı serbest bırakın

Gençlik örgütleri İzmir'de sosyalist gençlerin sesini yükseltmeye çağırdı. Faşist devletin devrimci gençliğin devrim ve sosyalizm mücadelesine katma inadı, kapitalist sömürü düzenini yıkma çabasında olan SDGF'yi hedef aldığını kaydeden gençlik örgütleri, 14 Eylül'de hakim karşısında çıkacak eşbaşkanlar Tuncer ve Danacı ile MYK üyesi Koyun'la dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Sosyalist Gençli Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı ile MYK üyesi Müslüm Koyun'un 14 Eylül'de duruşmaları görülecek. Tuncer ve Danacı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde 2. kez, Koyun ise Eskişehir Adliyesinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Duruşmalara çağrı yapmak için gençlik örgütleri İzmir Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Pankartının açıldığı eylemde sık sık "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gençlik gelecek gelecek sosyalizm", "Devrim için ileri ya sosyalizm ya ölüm", "Gençlik susmadı susmayacak", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Devrimci tutsaklar serbest bırakılsın", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.

'SGDF'YE SALDIRININ NEDENİ SOSYALİZM MÜCADELESİNDEKİ İNADI'
Basın metnini okuyan, sosyalist gençlerin uydurma gerekçelerle tutuklandığını hatırlattı. SGDF'nin faşizmin baskılarının hedefinde olmasının nedenini İstanbul'dan Hakkari'ye kardeşlik köprüsü kurması, Kürecik'te NATO füze kalkanına karşı yürüttüğü kampanya, Dicle Üniversitesi ile kardeş üniversite kampanyası, vicdani ret eylemleri, anadilde eğitim kampanyası gibi Kürdistan ve Türkiye birleşik gençlik mücadelesini inşa etme çabası ve Suruç şehitlerinin devrim düşlerinin Amara Kültür Merkezi'ne gömülmesine izin vermemesi, kitlesel bir imha çabasından olağanca güç toplayarak çıkması yer aldığına dikkat çeken Seher Can, "İktidar bugün izlediği siyasi soykırım politikası ile gençliğin siyaset kanallarını tıkayarak, faşizme karşı politik özgürlük mücadelesine yeni bir savaş dizilimiyle yanıt veriyor. Bizler biliyoruz ki, Suruç'tan bugüne gerçekleştirmeye çalıştıkları devrimcileri, haksızlığa karşı boyun eğmeyenleri, ceplerini doldurmak için rantçı ve sömürgeci politikalarına karşı sessiz kalmayanları yıldırma çabalarıdır. Faşist devletin esas tutsak etmek istediğinin devrimcilerin gençliği devrim ve sosyalizm mücadelesine katma inadı, kapitalist sömürü düzenini yıkma çabası olduğunu biliyoruz" dedi.

'SOSYALİST GENÇLİĞİN SESİ OLALIM'
Duruşmalara çağrı yapan Can, "Buradan sesleniyoruz, yoldaşlarımız serbest bırakılsın! Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar devrimcileri yıldıramadı, yıldıramayacak! Başta devrimci ve demokrat kamuoyu olmak üzere, herkesi özgürlüğümüz için mücadele etmeye, sosyalist gençliğin sesi olmaya çağırıyoruz. Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük" ifadelerini kullandı.