23 Eylül 2024 Pazartesi

Sibel Bulut Rojava devrim topraklarında anıldı

Kobanê onur ve özgürlük savaşında ölümsüzleşen MLKP/KKÖ komutanlarından Sibel Bulut (Sarya Özgür) Rojavalı komünistler tarafından anıldı. Anma etkinliklerinde Sibel Bulut'un fedai ve mutlu bir devrimci olduğu belirtildi. Devrime bağlılığına dikkat çekildi. Rojava devriminin şehitlerin mirası olduğu belirtildi. Devrimi savunma kararlılıkları ifade edildi.

MLKP/KKÖ komutanlarından Sibel Bulut (Sarya Özgür) ölümsüzlüğünün 9. yılında Hesekê ve Dirbêsiyê'de anıldı.

HESEKÊ
Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) TKŞ binasında Sibel Bulut için bir anma etkinliği yaptı. Anma etkinliğinin yapıldığı salona Sibel Bulut'un resimleri ve JKŞ bayrakları asıldı. Mumlar yakıldı. Etkinlik devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. JKŞ sözcüsü Fadya Sido, Sibel Bulut'un devrimci yaşamını aktardı. Sibel Bulut'un, lise yıllarında devrimci mücadeleye başladığı, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da gençlik, basın, yeraltı gibi farklı alanlarda devrimci faaliyet sürdürdüğünü söyledi.

MLKP'nin 2010 yılında Medya Savunma Alanlarına giden ilk grubunda yer aldığı ve Rojava Devrimi sonrası da devrim topraklarına geçtiğini belirtti. 2014 yılında partisi Kobanê savunmasında yer alma görevi verince büyük bir heyecanla DAİŞ çetelerine karşı kentin savunmasında yer aldığını söyledi. Kobanê savaşında yer alan MLKP'li savaşçıların komutanlığını yaptığını söyledi. "Rojava devrimine bütün gücüyle katıldığını" belirten Sido, devrim savunmasında birçok cephede görevler üstlendiğini kaydetti.

'HEDEFİ DEVRİMDİ'
Fadya Sido şöyle konuştu: "Erkek egemen sisteme, faşist düşmana ve gericiliğe, şiddete karşı savaştı. Kadınlar ve haklarının korunması için savaştı. Ezilen halklar için çalışmalarını yürüttü. Hızlıca bu devrimde kendini ispatladı. Kısa sürede çok gelişti. En büyük hedefi devrimdi."

Bulut'un, Kobanê onur ve özgürlük savaşında ölümsüzleştiğini hatırlatan Sido, komünist kadınların Sibel Bulut'u kendisine örnek aldığını söyledi. Devrim savunması ve inşasında ölümsüzleşen Destan, Raperîn, İvana, Zîlan şahsında komünist kadınları andı.

Ölümsüzleşen komünistlerin, sosyalist yurtseverlik çizgisini temsil ettiğini söyleyen Sido, Türk devleti tarafından farklı tarihlerde katledilen Bayram Namaz, Zeki Gürbüz, Özgür Namoğlu, Şenol Sağaltıcı, Ümit Tekin'i anarak devrim mücadelesinde ölümsüzleşen devrimci ve komünistleri anarak konuşmasını bitirdi.

Anma etkinliği, "Şehit namirin", "Şehit Sarya namirin" sloganlarıyla bitirildi.

DIRBÊSIYÊ
TKŞ ve JKŞ dün ve bugün Dirbêsiyê'de Sibel Bulut'un ölümsüzleşmesinin yıldönümünde ev toplantıları yaparak anma etkinlikleri gerçekleştirdi. Anma etkinliklerinin yapıldığı evlere, Sibel Bulut'un fotoğrafı asıldı, mumlar yakıldı. Etkinlikler, saygı duruşlarıyla başladı Sibel Bulut'un mücadele yaşamından kesitler anlatıldı.

'O MUTLU BİR DEVRİMCİYDİ'
Kobanê savunmasında faşist DAİŞ'e karşı savaşırken sabotaj biriminde yer aldığı belirtilen konuşmalarda, "Savaşın çok yoğun devam ettiği bir süreçte 12 Aralık 2014'te mayın patlamasıyla şehit düştü. Kahramanca ve fedaice görevlerini yerine getirdi. Kendisi Arin Mirkan'ın izini sürdüğünü söylüyordu. Onunla yapılan bir röportajda 'Devrim için gerekirse şehit de düşeriz' dedikten on gün sonra şehit düştü" denildi.

Sibel Bulut'un ezilen kadınları temsil ettiği belirtilen konuşmalarda, "Rojava devriminin, kendi kişiliğini yeniden inşa etmesinde de önemli olduğunu, kendisi içinde bir devrim olduğunu ifade ediyordu. O aynı zamanda ezilen kadın cinsini temsil eden bir savaşçıydı ve bunun farkında olarak erkek egemen ve geleneksel kadınlık anlayışlarına karşı da savaşıyordu" denildi.

'DİRENMENİN DIŞINDA BİR SEÇENEK YOK'
Bulut'un mutlu bir devrimci olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, "Onunla birlikte mücadele eden, savaşan yoldaşları onun coşkulu gülüşlerinden bahsederler. Çünkü o mutlu bir devrimciydi. Devrime adanmanın bilinci ve rahatlığı ile hareket ediyordu. Sarya Özgür, MLKP/KKÖ'nün Rojava'da ilk kadın şehididir" denildi.

Anma etkinliklerinde şunlar belirtildi: "Bizler de bugün Sarya Yoldaş başta olmak üzere tüm şehitlerimizden aldığımız güçle devrimimizi tüm saldırılara karşı savunacağız. Onu bir bölge devriminin mevzisi haline getirmek, ve sosyalizme ilerletmek için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Bugün Filistin'de yaşananlar bize bir kez daha gösteriyor ki, ezilenler için direnmek ve mücadelenin dışında bir seçenek yok. Şehitlerimizin izinden yürüyeceğiz, Mücadelemizi Sarya yoldaş gibi fedai çizgide devam edeceğiz, kazanan biz olacağız, haklarımız, ezilenler olacak."

Anma etkinliklerinde yer alan ailelerde söz alarak şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarını ifade etti.