24 Eylül 2024 Salı

Silopi'de kömür ocağında göçük

Şırnak'ın Silopi İlçesine bağlı Görümlü Beldesinde bulunan bir kömür ocağında ik işçi göçük altında kaldı. Bir işçi yaralı olarak çıkarıldı, diğer işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. HDP Milletvekili Kaçmaz, göçük öncesi işçiler patronu uyarmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekti.

Şırnak'ın Silopi İlçesine bağlı Görümlü Beldesinde bulunan bir kömür ocağında göçük meydana geldi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle meydana gelen göçükte üç işçi toprak altında kaldı. Göçükten yaralı çıkarılan Ahmet Mete adlı işçi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İbrahim Aşkın adlı işçinin ise hala toprak altında olduğu ve çıkarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Artı Gerçek'ten Emre Caka'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, kömür ocağında yaşanan göçük öncesi işçilerin patronu uyardığını, ancak patronun işçileri dikkate almadığını söyledi.

Dün göçük olabileceği ihtimali ile sahadaki çalışmaların sonlandırıldığını aktaran Kaçmaz, "Bu sabah tekrar çalışmaya devam ediliyor. İşçilerin uyarılarına rağmen herhangi bir önlem alınmadı" dedi.

Göçükteki çalışmaların 3-4 gün süreceği bilgisini veren Kaçmaz, "Çünkü çok büyük bir kütle parçasının düştüğü söyleniyor" dedi.

Kaçmaz son olarak, "Aldığımız bilgiye göre, kömür elementine ulaşmak için taş kütleler dinamitle patlatılmadığı için bu durumun ortaya çıktığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.